Kids-DIY: kerststukje met bloemen

Klein gebaar, groots effect!

De kids hebben een eigen kindertafel tijdens het kerstdiner, maar die is natuurlijk niet compleet zonder zelfgemaakt kerststukje met bloemen! Lees verder en ontdek hoe je samen met je mini's een prachtig mini-bloemstuk maakt. Jong geleerd is oud gedaan!

Petit centre de table floral pour enfant _Lajoiedesfleurs.fr
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden kerststukje met bloemen

Zo maak je het kerststukje met bloemen

  1. Snijd/kneed de oase of het sphagnum mos in een bolvorm. Water de vorm zodat deze voldoende vochtig is.
  2. Prik de stelen van de bloemen in de oase/het mos. Begin met de grotere bloemstelen en vul legere plekken op met kleinere bloemen. Zorg voor een mooie verdeling van kleur, vorm en hoogte. Gaan we voor bont of kiezen we alleen roze?
  3. Prik je er eventueel ook kerstballen en sparrentakken in. Alles mag en niets moet!
  4. Langzaam maar zeker krijgt het bloemstuk de juiste vorm. Plaats het bloemstuk op de kindertafel, bekijk het van een afstand en werk bij waar nodig.
  5. Wow, wat een showstopper. Daar mag je trots op zijn!
Maak met de mini’s een mini bloemstuk extravaganza Mooiwatbloemendoen.nl

meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer DIY's voor de kerstvakantie? Ga aan de slag met een kinderdiadeem met bloemen, of duik de keuken in voor een heerlijke carrotcake met speculaashuisjes. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.