Fleur je salade op met bloemen

Zet een bloemetje op tafel

De zomer nodigt uit tot lekker licht eten. En of dat nou op je werk of op je balkon is, aan de tuintafel of op een picknick-kleed: een salade smaakt als de zomer. En de kers op de salade-taart? Een paar frisse eetbare* bloemetjes die je dag kleur en smaak geven en waar je de zon doorheen ziet schijnen. 

Salade met bloemen Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Salad Pride

Sla nieuwe stijl

Sla nieuwe stijl is gezond, hartig en boordevol robuuste smaken. Deze nieuwe supersalades, vaak Buddha bowls genoemd, zijn niet alleen ideaal voor ‘s-avonds, maar ook perfect als lunchpakket voor op kantoor. Iemand die deze sla nieuwe stijl helemaal in zijn vingers heeft is David Bez. Hij is een groot liefhebber van de Italiaanse keuken en het culinaire brein achter Salad Pride, een eethuis in Londen dat hij heeft vernoemd naar zijn blog over gezond eten.

Buddha bowls: sla in laagjes

Om je eigen saladeschotel of Buddha bowl te maken, leg je eerst een laagje volle granen zoals couscous, quinoa of bruine rijst in de kom. Vervolgens leg je er je favoriete groenten op, die je de avond tevoren even hebt geroosterd om die heerlijke gegrilde smaak te krijgen. Dat vul je aan met eiwitten zoals kikkererwten, bonen, avocado of halloumi – of als je toch graag vlees eet, een paar stukjes gebraden kip. Voeg daar wat blaadjes sla aan toe en bestrooi het geheel met fijngesneden chilipeper, pittige zaden, een paar drupjes olijfolie en een snuifje limoensap. Deze fijne salade, gegarneerd met een enkel viooltje, is samen met nog honderden andere te vinden op de Salad Pride blog.

Maak het af met bloemen

Het gebruik van bloemen, niet alleen als garnering maar ook als voedzaam ingrediënt, is een van de kenmerken van Salad Pride. Doordat ze levendige kleuren en een hartige smaak toevoegen, zijn bloemen perfect als opfrisser van je lunchtrommel. Ze zorgen ook voor net dat stukje oh-la-la wanneer vrienden komen eten of voor Instagram.

Als je meer wilt weten over welke soorten viooltjes en rozen je in je eten kunt verwerken en hoe je dat doet, kijk dan in onze gids voor eetbare bloemen waar je een heus feestmaal mee kunt aanrichten.

Krijg je hier spontaan trek van? Kijk dan eens wat een verschil eetbare bloemen ook bij jou aan tafel kunnen maken – en deel je creaties met ons op Instagram.

* Nota bene: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die speciaal geteeld zijn voor consumptie.