EXPOSÉ #23: Alice Auboiron x Issey Miyake

Natuur en parfum komen verrassend samen

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #23 laten we je graag kennismaken met Alice Auboiron: een eigenzinnige kunstenares die bloemen, planten en ander groen gebruikt voor oogstrelende creaties, bijvoorbeeld voor Issey Miyake.

Voor deze Exposé spraken we Alice over haar liefde voor handwerk, de natuur als haar grootste inspiratiebron maar vooral over de fijne samenwerking met de Japanse ontwerper Issey Miyake, voor wie Alice de kerstverpakking voor het bekende parfum L'eau d'Issey ontwierp.


Veelzijdige dame

Het werk van Alice Auboiron is niet met één woord te duiden. Het loopt uiteen van uitbundig tot sereen, van kleurrijk tot monotoon. Welke stijl Alice ook kiest, elke keer weet ze bloemen en planten op bijzondere wijze te combineren tot een harmonieus en prikkelend geheel. Dat viel ook de beroemde ontwerper Issey Miyake op, die Alice daarom vroeg de verpakking te ontwerpen voor zijn zomer- en kerstparfum van 2018. Wij spraken Alice over haar creatieve zoektocht naar het juiste ontwerp voor Issey Myiake, maar interviewden haar ook uitgebreid over haar liefde voor handwerk en natuur