Alice Auboiron geeft L'eau d'Issey een botanisch jasje

Zo wordt uitpakken nog leuker

In 2016 werd Alice Auboiron door Issey Miyake gevraagd om de zomer- en de kerstverpakking van het parfum L'eau d'Issey te ontwerpen. Alice nam de uitnodiging met open armen aan en wist haar eigen wereld met die van Issey Miyake te verweven tot een bijzonder mooi resultaat, waarin zowel de handtekening zichtbaar is van Issey Miyake als die van haarzelf. 

Puur en simpel

‘Iets met planten en bloemen dat aan de natuur doet denken.’ Met die aanwijzing moest Alice Auboiron het doen. Spannend én uitdagend. De vrijheid die ze kreeg om iets te ontwerpen leidde tot veel verschillende en vernieuwende ideeën. Ze probeerde andere kerstkleuren uit dan het traditionele rood, groen, goud en zilver, maar moest er tegelijkertijd voor waken dat het kerstthema herkenbaar bleef. 

Wilde ideeën

Wat bleek? Kerst werkte toch het beste met die typische, bekende kleuren. Bovendien pasten al die uitbundige ontwerpen niet bij het minimalistische en frisse karakter van Issey Miyake. De wilde ideeën werden daarom geparkeerd en Alice besloot een veel subtieler ontwerp te maken. Ze nam het logo van Issey Miyake als basis en vulde de letters op met bloemen en planten in, jawel, de kleuren rood, groen, goud en zilver. Het resultaat is een feestelijk, puur en simpel ontwerp dat op zichzelf al een cadeautje is. Zo wordt uitpakken krijgen nóg leuker. 

Meer over Alice

Lees ook het uitgebreide interview dat wij deden met Alice Auboiron, of bekijk de video waarin haar ontwerp te zien is.