Ruby Barber, de vrouw achter Mary Lennox

Een interview over bloemen, planten, drijfveren, stijl en ambitie
Geschatte leestijd: 3 minuten

Ze heeft een droombaan, houdt van verandering en probeert in haar ambitie elke dag een stukje verder te groeien. We vroegen naar haar plannen, haar drijfveren en haar stijl. Ontmoet Ruby Barber, stylist, creatief consultant, bloemist en de vrouw achter de Berlijnse bloemenstudio Mary Lennox.

Een korte introductie

Het begon allemaal in Sydney, waar Ruby iedere week voor dag en dauw naar de bloemenmarkt ging. Haar florale creaties vielen op en de hobby groeide al snel uit tot een bloemenbezorgservice. Ze studeerde op dat moment voor binnenhuisarchitect maar koos ervoor om haar aandacht te richten op de rol die planten en bloemen spelen in design en decor. Toen de liefde haar vervolgens naar Berlijn lokte, opende ze daar studio Mary Lennox. Inmiddels maakt zij hier samen met haar collega Olivia arrangementen voor Berlijnse floralista's en botanista's, maar ook voor evenementen en fotoshoots van grote merken als Mercedes en Lufthansa.

Werken met bloemen 

"Door mijn werk met bloemen ben ik veel in de natuur. Ik weet in Berlijn precies waar en wanneer ik de mooiste bloesem of sering kan vinden. In mijn zoektocht naar delicate en bijzondere bloemen kom ik ook op bloemenmarkten en bij kwekers, in Duitsland en Nederland. Ze inspireren me met hun bijzondere bloemen en omdat ze trots zijn op hun product. De liefde en zorg die zij daarin stoppen, zie je terug in de kwaliteit. Die toewijding maakt het ook zo inspirerend om samen te werken."

Samenwerken

"We werken sowieso veel samen met anderen, bijvoorbeeld met fotografen, kunstenaars, pottenbakkers, chef-koks en ontwerpers. Samenwerken met gepassioneerde mensen geeft me nieuwe perspectieven op mijn eigen vak, het helpt me te groeien en mijn werk wordt er beter van. Inmiddels werken we door heel Europa, in Australië en hadden een mooi project in de Verenigde Staten. Het is echt een grote ambitie van mij om in de hele wereld te werken."

Ruby's stijl

"Ik deed mijn opleiding in Sydney en New York, dus mijn stijl is waarschijnlijk een mix van deze twee. Mijn persoonlijke smaak is simpel, zelfs als ik een groots romantisch arrangement maak. Uiteindelijk ga ik bij alles wat ik maak uit van de bloem. Het is best moeilijk om je eigen stijl te omschrijven, maar als ik het in woorden zou moeten vatten dan zou ik zeggen dat het een innovatieve mix is van modern, klassiek en onverwacht."

Ambitie en toekomst

"Mijn werk verandert constant. De afwisseling van boeketten maken, werken aan evenementen en zoeken naar materiaal maakt het zo plezierig. Mijn doelen op werkvlak veranderen trouwens sneller dan ik ze kan beschrijven, we groeien en veranderen de hele tijd, waardoor ik geen idee heb waar we over vijf jaar staan. Wel weet ik dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor reizen,  experimenteren en werken met verschillende bloemen, markten en mensen. Dat houdt me fris en enthousiast."

Meer weten over Mary Lennox?

Bekijk de video en binnenkort laten we je een hele mooie productie zien van het hippe Material Girl Magazine waarvoor Mary Lennox de bloemen op fenomenale wijze arrangeerde.