Een winterboeket vol zonnestralen

Verwarm je huis en je hart

Behoefte aan een boeket dat warmte geeft op koude dagen? Zoek niet verder! Met dit boeket vol winterbloemen in warme kleuren verwarm je je huis en je hart. Of dat van een geliefde! Lees verder, laat je inspireren en ontdek de benodigdheden.

winterboeket knalkleuren | oranje boeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Boeket met winterbloemen

Dit boeket vol vrolijke winterbloemen in rood, oranje en geel laat iedere ruimte stralen. Mimosa is met haar wuivende, gele wolken de warme zonnestraal in het boeket. De vlammende, dansende bloemblaadjes van Gloriosa voegen elegantie toe. De rode rozen zorgen voor een vleugje passie en de Pantoffel orchidee is een ware blikvanger die het boeket een unieke twist geeft. 

Benodigdheden voor dit winterboeket

Zo maak je een winterboeket 

Breng een bezoek aan je lokale bloemist en gebruik het bovenstaande bloemenlijstje, of kies bloemen uit die je aanspreken in rode, oranje en gele tinten. Je kunt je bloemist ook vragen om te helpen bij je keuze. Laat het boeket schikken naar ons voorbeeld of ga thuis aan de slag. 

Zonnig kunstwerk in je vaas

Je kunt ervoor kiezen om een standaard boeket te maken, maar het boeket in dit artikel is geschikt als een kunstig bloemstuk (van laag naar hoog). De voorste en onderste stelen zijn kort en de achterste en bovenste stelen zijn lang. Het is dus meer een bloemstuk dan een traditioneel boeket.

Tips voor het schikken van je bloemstuk

  • Gebruik duurzaam oase/steekschuim om je bloemen in te steken, zodat je jouw bloemstuk makkelijker vormgeeft en de bloemen steviger blijven staan.
  • Zorg ervoor dat het steekschuim nat genoeg is. Als het droog wordt, maak het dan voorzichtig weer nat.
  • Spray de bloemen regelmatig nat met een plantenspuit om ze voldoende vocht te geven en je bloemstuk zo lang mogelijk mooi te houden. 
  • Denk bij dit bloemstuk aan de driedimensionale vorm: de bloemen staan niet alleen rechtop maar ook naar voren en opzij. De vorm van je bloemstuk is afhankelijk van de plek waar je het bloemstuk wilt neerzetten. Plaats je het tegen een muur? Dan is een plattere achterzijde prima. Zet je het bloemstuk op je kookeiland? Dan wil je liever een bloemstuk dat van alle kanten aantrekkelijk is.
winterboeket | pantoffel orchidee | mimosa | roos | tulp

Meer inspiratie

Benieuwd naar meer winterse boeketten die je een goed humeur bezorgen? Ontdek dan hoe je met behulp van bloemen de gewenste stemming kunt creëren en ontdek hoe je jouw winterboeket stijlvol inpakt met een flower wrap. Trek gekregen? Dan duik je natuurlijk de keuken in voor een winterse couscous met eetbare bloemen. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook