Een hartelijk Hallo-ween welkom met pompoenvazen!

Trick or treat?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Halloween is een feestje voor iedereen, jong en oud. Het kan en mag allemaal: van sexy kitten tot Frankenstein. Langs de deuren met een mandje vol lekkers of thuis knus op de bank enge films kijken. Een van de meest gezellige elementen van Halloween is de opbouw naar de grote avond. Steeds vaker zien we in oktober spannende of grappige versieringen met een knipoog naar alles wat spannend is. Hou jij meer van een subtiele knipoog, die je entree ook nog recht doet? Kleed je entree aan met een typisch tafereel, maar dan met een knipoog in de vorm van bloemen. En een bijdehante deurmat maakt het tafereel af. Haha, Hallo-ween!

Een hartelijk Hallo-ween welkom met pompoenvazen! Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Snijd de bovenkant van de pompoen in met een scherp mes. Dit grappige hoedje heb je niet meer nodig. Bedenk nu hoe groot je de holle ruimte in de pompoen wilt maken. Hoeveel bloemen wil je erin kwijt kunnen? Met een lepel hol je de pompoen steeds verder uit en verwijder je draden en pitten. Het is een pittig klusje en er bestaat een grote kans dat je er na afloop uitziet als een oranje monster.

Houd ook rekening met ruimte voor een bakje. Hierin zet je schoon water om je bloemen zo lang mogelijk vers te houden. Dit kan de bodem van een petfles zijn, gebruik dan een stanleymes, of een klein kommetje uit je keramiekcollectie.

Als de holle ruimte groot genoeg is, plaats je het bakje met vers water in de pompoen. Hierin zet je jouw gekozen bloemen. Zet ze er los in of maak kleine boeketjes. Kijk eens naar ons boeketrecept voor een heerlijk herfstboeket voor dat ultieme najaarsgevoel.

Een hartelijk Hallo-ween welkom met pompoenvazen! Mooiwatbloemendoen.nl

Een bonte en bloeiende pompoencollectie

Was je iets te enthousiast met pompoenen inslaan? Geen probleem, je kunt er een heerlijke soep voor maken of de pompoenen beschilderen met bloemen. Of gebruik echte bloemen om de pompoenen aan te kleden!

MEER INSPIRATIE

Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie voor de herfst? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board herfst. Of volg ons op Instagram en Facebook voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie.