Een Hallo-ween welkom met pompoenvazen!

Trick or treat?

Halloween is een feestje voor iedereen, jong en oud. Het kan en mag allemaal: van sexy kitten tot Frankenstein. Langs de deuren met een mandje vol lekkers of thuis knus op de bank enge films kijken. Een van de meest gezellige elementen van Halloween is de opbouw naar de grote avond. Steeds vaker zien we in oktober spannende of grappige versieringen met een knipoog naar alles wat spannend is. Houd jij meer van een subtiele aanpak, die je entree ook nog recht doet? Kies dan voor pompoenvazen, inclusief typische herfstbloemen! 

Een hartelijk Hallo-ween welkom met pompoenvazen! Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden pompoenvazen

zo maak je een pompoenvaas

  1. Snijd de bovenkant van de pompoen in met een scherp mes. Dit grappige hoedje heb je niet meer nodig. Bedenk nu hoe groot je de holle ruimte in de pompoen wilt maken. Hoeveel bloemen wil je erin kwijt kunnen?
  2. Met een lepel hol je de pompoen steeds verder uit en verwijder je draden en pitten. Het is een pittig klusje en er bestaat een grote kans dat je er na afloop uitziet als een oranje monster. Houd ook rekening met ruimte voor een bakje. Hierin zet je schoon water om je bloemen zo lang mogelijk vers te houden. Dit kan de bodem van een petfles zijn, gebruik dan een stanleymes, of een klein kommetje uit je keramiekcollectie.
  3. Als de holle ruimte groot genoeg is, plaats je het bakje met vers water in de pompoen. Hierin zet je jouw gekozen bloemen. Zet ze er los in of maak kleine boeketjes. Kijk eens naar ons boeketrecept voor een heerlijk herfstboeket voor dat ultieme najaarsgevoel.

POMPOEN ZO LANG MOGELIJK MOOI HOUDEN

Je kunt natuurlijk niet voorkomen dat je pompoenvaas na verloop van tijd in verval raakt, maar je kunt dit proces wel vertragen. Met de onderstaande tips geniet je zo lang mogelijk van je pompoen als vaas:

  • Vet de buitenkant van je pompoen in met vaseline of zonnebloemolie. Dit werkt waterafstotend, zodat de pompoen minder snel gaat rotten. Bijkomend voordeel: je pompoen gaat hier extra van shinen! 
  • Zet je pompoen(en) het liefst op een beschutte, relatief donkere plek. Vermijd fel zonlicht.
  • Vorst op komst? Zet je pompoenvaas dan binnen. Pompoenen kunnen niet goed tegen extreme kou. 
  • Om te voorkomen dat je pompoen vroegtijdig gaat schimmelen, leg je 'm in een bak met chloorwater. Laat je pompoen vervolgens goed uitlekken en dep 'm helemaal droog. Geen chloor in huis? Sprayen met haarlak werkt ook. 
  • Merk je dat je pompoen gaat uitdrogen of krimpen? Je kunt 'm in een bak met water leggen, zodat hij daarna weer meer volume heeft. Laat je pompoen na het dompelbadje goed uitlekken en dep 'm helemaal droog.
Een hartelijk Hallo-ween welkom met pompoenvazen! Mooiwatbloemendoen.nl

DIY's met pompoenen

Was je iets te enthousiast tijdens het inslaan van pompoenen? Geen probleem, je kunt er een heerlijke soep voor maken of de pompoenen beschilderen met bloemen. Ook leuk: maak stijlvolle bloem-pompoenen met je favoriete herfstbloemen. 

MEER herfstINSPIRATIE

Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie? Ontdek dan eens ons herfstdossier bomvol DIY's, boeketten en heerlijke herfstrecepten. Of volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis florale inspiratie.