DIY: upcycle oude objecten tot vaas

De mogelijkheden zijn eindeloos
Geschatte leestijd: 2 minuten

Hebben we niet allemaal een zolder of berging vol “troep”? Spullen op de wachtlijst voor de schroot, kledingbak of vuilnisbak? De kans is groot dat er parels tussen zitten. Upcycle afgedankte objecten zoals tassen, emmers en melkbussen tot hip & happening vazen. Dat scheelt niet alleen in je portemonnee, maar is ook helemaal passend in de stijltrend Bright & Breezy. Zo doe je dat.

upcycled bloemenvaas
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Afdankertjes (zoals een tas, emmer of melkbus)
  • Verf of spuitbus met frisse kleuren
  • Stickers
  • Plastic zak
  • Prachtige bloemen om je vaas mee te vullen

Zo maak je het

Heb je iets gevonden waar je mee aan de slag kan? Een oude zwarte tas verf je met textiel- of leerverf in een vrolijke kleur. Aan de binnenkant bevestig je een plastic zak of vuilniszak. Zet hierin je mooie bloemen in een laag vers water. Een melkbus spuit je in een enkele kleur en versier je daarna met een mooie print. Een emmer besticker je met fruitstickers in vrolijke kleuren. Wie wordt er niet blij van rode appels, gele citroenen en groene meloenen? Je fruit in dit geval wel! Wist je dat fruit en bloemen normaliter een heel slechte combi is?

Meer kleur in huis

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw bloemencreaties met de hashtag #mooiwatbloemendoen.