DIY: kersttafel bloemstuk extravaganza

Showstopper voor tijdens het kerstdiner
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met de kersttafel bloemstuk extravaganza heb je een echte showstopper op tafel staan. Instant kerst vibes gegarandeerd. En zo’n bloemstuk maak je dus gewoon zelf. Of laat je maken. Hoe dan ook, wij vertellen het niet door. Lees snel welke ingrediëntenlijst je kan doorgeven aan de bloemist!

DIY: kersttafel bloemstuk extravaganza Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

We durven toe te geven, dit is een behoorlijke klus. Vraag of je bloemist er een voor je kan maken. Deze is gemaakt door bloemist A.P Bloem uit Amsterdam. Toch zelf doen? Dat kan natuurlijk ook!

Snijd de oase in een langwerpige vorm. Gebruik je Spaghnum mos? Rol deze dan in kippengaas en zet vast. Water de vorm zodat deze voldoende vochtig is. Hierna kun je de stelen van de bloemen in de oase/mos prikken.

Zorg voor een mooie verdeling van kleur, vorm en hoogte. Wil je de vorm heel organisch houden of juist heel strak? Prik je er ook een kerstbal en sparrentak in of houd je het bij bloemen?

Langzaam maar zeker krijgt het bloemstuk vorm. Ruim de tafel zoveel mogelijk af zodat je het bloemstuk goed kunt plaatsen in het midden van de tafel. Wow! Wat een showstopper. Daar mag je trots op zijn!

DIY: kersttafel bloemstuk extravaganza Mooiwatbloemendoen.nl

Volop genieten van een klassieke kerst

Meer kerst op tafel? Bekijk ook de DIY’s feesthoek voor de kids en kinderdiadeem met bloemen. Kan je niet genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.