DIY: KERSTKRANS MET BLOEMEN À LA JETTEKE VAN LEXMOND

Het wordt een kleurrijke kerst

Jetteke maakte al eerder een prachtige zomerse bloemenkrans voor Mooiwatbloemendoen.nl. Die was zo mooi, dat we nu ook een kerstvariant met jullie delen.

DIY: kerstkrans met bloemen à la Jetteke van Lexmond | Mooiwatbloemendoen.nl

VUL DE AFSTAND MET BLOEMEN

"In tijden als deze vond ik het maken van een bloemenkrans voor aan de deur extra bijzonder,” vertelt Jetteke. “Ik wil mensen een beetje geluk meegeven door middel van bloemen. Voorbijgangers blijven even stilstaan of raken de krans aan. Hangend aan de deur is deze kerstkrans een teken van liefde aan de wereld.” 

Jetteke koos voor een combinatie van luxe orchideeën op een bedje van mos. De orchideeën hebben ieder een waterreservoirtje (bijvoorbeeld een bloemenbuisje), zodat er zo lang mogelijk van de krans genoten kan worden. Daarnaast spuit Jetteke de krans twee keer per dag nat met een plantenspuit.

DIT HEB JE NODIG

  • Een decoratiering (van ijzer of hout), een krans van stro of een krans van steekschuim, die qua grootte goed bij de verhouding van je deur past
  • Bloemen die mooi indrogen, dan blijft je krans langer mooi. Of kies voor bloemen die puur voor het moment prachtig zijn; dan je ga voor de show en accepteer je dat je krans maar een paar dagen mooi blijft. Ook een optie: gebruik bloemenbuisjes, zoals Jetteke
  • Garen in kleuren die bij het mos en de bloemen passen
  • Een (snoei)schaar

ZO MAAK JE HET

Stap 1 Bevestig met de garen het mos aan de krans.

Stap 2 Maak een bloemencompositie op de krans: knip de bloemen korter en leg ze neer op de krans, op een manier die jij mooi vindt.

Stap 3 Begin de bloemen vast te zetten door het garen om de krans en de bloemen te wikkelen. Zit alles goed vast, hang de krans dan op om te zien of het écht allemaal goed vast zit. 

Stap 4 Geniet van thuiskomen, de bloemen lachen je toe!

Blijf de komende agen kijken hoe het met de krans gaat. De zwaartekracht kan de bloemen laten verschuiven en de bloemen kunnen iets krimpen. Vul de krans dan een beetje aan.