DIY: groots kerststuk met bloemen

Een floraal pronkstuk voor instant kerst vibes

Op zoek naar florale decoratie voor op je kersttafel? En mag het een tikkeltje extra zijn? Met dit grote kerststuk met bloemen heb je een echte showstopper op tafel staan. Instant kerst vibes gegarandeerd! Lees snel verder en ontdek wat je nodig hebt om te genieten van zo'n geweldig bloemstuk.

DIY: kersttafel bloemstuk extravaganza Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden kerststuk met bloemen

Zo maak je het kerststuk met bloemen

We durven toe te geven, dit florale kerststuk is een behoorlijke klus. Misschien vraag je daarom liever je lokale bloemist om je te helpen. Het kerststuk in dit artikel is gemaakt door bloemist A.P Bloem uit Amsterdam. Ga je toch liever zelf aan de slag? Zo maak je het kerststuk: 

  1. Snijd de oase in een langwerpige vorm. Gebruik je sphagnum mos? Rol deze dan in kippengaas en zet vast. Water de vorm zodat deze voldoende vochtig is.
  2. Nu kun je de stelen van de bloemen en takken in de oase/het mos prikken. Begin met de grotere bloemen en vul lege plekken op met kleinere bloemen. Zorg voor een mooie verdeling van kleur, vorm en hoogte. Wil je de vorm heel organisch houden of juist heel strak? Prik je er ook een kerstbal en sparrentak in of houd je het bij bloemen?
  3. Langzaam maar zeker krijgt het bloemstuk vorm. Ruim de tafel zoveel mogelijk af zodat je het bloemstuk goed kunt plaatsen in het midden van de tafel. Bekijk het stuk van een afstand en werk bij waar nodig.
  4. Wow! Wat een showstopper. Daar mag je trots op zijn!
DIY: kersttafel bloemstuk extravaganza Mooiwatbloemendoen.nl

meer kerstinspiratie

Toe aan meer kerst op tafel? Bekijk dan eens hoe je een glazen kerstbal met bloemen maakt, ga aan de slag met een florale servetring, of duik de keuken in voor een cakerol met chocolade en rozencrème. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.