DIY: BESCHILDERDE VAZEN

De mooiste kinderkunstwerken op glas

Een van de leukste cadeaus die je als (groot)ouder, tante of buurman kan krijgen: zelfgemaakte tekeningen. Die glimlach willen we vaker terugzien! Hoe we dat doen? Je hebt de juiste stiften nodig, eenvoudige glazen en een klein beetje tijd. Opa, oma, wil je mij helpen iets moois maken?! 

DIY: BESCHILDERDE VAZEN Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Porselein/glasmarkers
  • Glazen of vazen naar keuze
  • Lievelingsbloemen

Zo maak je het

1. Bedenk eerst welke afbeelding het glas of de vaas moet versieren. Dit kan een eenvoudige schets zijn die je zelf hebt gemaakt, een typisch "kinderplaatje". Als je het niet zeker weet, kun je met een snelle Google-actie genoeg inspiratie opdoen en ook eenvoudige symbolen, vectorafbeeldingen of andere afbeeldingen vinden. 

2. Schilder of druk het gewenste motief af op een vel papier van een geschikt formaat. Plaats dit vervolgens in het glas, zodat het aan de buitenkant zichtbaar is.

3. Teken het motief op het glas met de porseleinen stiften. Ben jij een echte Picasso dan kun je natuurlijk ook direct op het glas schilderen, zonder sjabloon. 

Plaats het glas na het verven nog even in de oven om de verf hard te maken, bekijk wel of je glazen hier geschikt voor zijn. En volg ten allen tijde de instructies op de verpakking van de porselein/glasmarkers.

Zelfgemaakt met bloemen

Zin in nog meer mooie DIY's? Met een paar eenvoudige stappen tover je afgedankte flessen om tot prachtige pastelvazen of maak je prachtige vaasjes voor kleurrijke gerbera's! Deel je florale DIY-momenten en verrassingen met ons op Facebook en Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen!