DIY: PASTELVAAS MIX

Zo verf je afgedankte flessen en potjes
Geschatte leestijd: 2 minuten

We houden van upcycling! Met een beetje geluk levert het mooie, stijlvolle eyecatchers op voor in huis. Of die je cadeau wilt doen! Een winnende DIY op dit gebied is het verven van oude glazen flessen/potjes - zo ontstaan in een handomdraai unieke vazen. En nog een voordeel: we kunnen de kleuren zelf kiezen. Wij kozen voor pastelkleuren, waarin bonte boeketten bloemen bijzonder mooi tot hun recht komen!

DIY: PASTEL VAAS MIX Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

dit heb je nodig

  • Glazen flessen/potjes in verschillende vormen en maten
  • Spuitverf
  • Oude kranten

zo maak je het

Stap 1

Maak de flessen goed schoon en verwijder vuil, vet en stof. Verwijder etiketten met warm water en afwasmiddel. Hardnekkige etiketten en kleverige resten kunnen worden verwijderd met een speciaal oplosmiddel.

stap 2

Bedek de ondergrond waarop je gaat verven met oude kranten. Bescherm zo nodig ook muren en voorwerpen met kranten.

Stap 3

Spuit de flessen/potjes in de mooiste kleuren met behulp van spuitverf. Belangrijk: Houd de spuitbus niet te dicht bij de fles, anders ontstaan er lelijke druppels en kan de verf niet gelijkmatig worden aangebracht. Pro-tip: Probeer de spuitbus eerst uit op de kranten.

Stap 4

Laat de flessen/potjes goed drogen. Helemaal opgedroogd? Vul de vaas met water en zet er prachtige bloemen in. Wordt het een klein of groot boeket? Of wordt het toch een solist? 

meer inspiratie

Wij houden van DIY's die snel en gemakkelijk te maken zijn en onze bloemen een thuis geven! Wat dacht je bijvoorbeeld van gerbera's in glazen vaasjes en kinderkunstwerkjes op glas om (bloemen)kunst op te vereeuwigen? Deel jouw DIY-momenten en verrassingen mét bloemen met ons op Facebook en Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen!