De bloemenmandala

Voeg een bloem toe aan de mandala op het Happinez festival
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op 15,16 en 17 september vindt in Fort Voordorp het Happinez festival plaats. In samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl wordt er op het festivalterrein iedere dag een bloemenmandala gemaakt: een liggend kunstwerk van bloemen met een diameter van 5 meter. Je kunt er zelf ook je lievelingsbloem bij leggen. Maar wat is een mandala nou precies en waar komt het vandaan? We zochten het voor je uit.

Bloemenmandala op het Happinez festival Mooiwatbloemendoen.nl

Mandala in het kort

Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel. De oorsprong van mandala's vind je in het hindoeïsme, maar ze komen ook veel voor in het boeddhisme. De cirkels worden vanuit het midden opgebouwd met kleuren, symbolen en patronen en in dit geval met bloemen. Maar het het kan ook met bijvoorbeeld zand; Tibetaanse monniken doen dat en zijn daar dan maanden zoet mee. Omdat je je bij het maken van een mandala goed moet concentreren, heeft het een meditatieve werking en kom je erbij tot rust. 

Deze bloemen gebruiken we

Wil jij op het Happinez festival ook een beetje stilte in je hoofd? Kom dan kijken bij de mandala en voeg zelf een bloem toe aan de cirkel. De bloemen die je er zéker tegen komt zijn: 

Deel de happinez

Heb je een mooie foto van de mandala? Deel 'm op Instragram met #mooiwatbloemendoen.