Bloemen voor de moeders in je hart

Memoreren op Moederdag

Op Moederdag zetten we álle moeders in het zonnetje. Oma’s, zwangere vrouwen, fantastische tantes, bonusmama’s, maar ook zeker moeders die zijn geweest. Want op deze dag worden zij extra gemist. Gemist, maar niet vergeten. Dit jaar memoreren we ook de moeders die niet meer bij ons zijn, maar wel in onze harten. 

Moederdag Mooiwatbloemendoen.nl

Gekke knutsels en lieve liedjes

Hopelijk barst Moederdag dit jaar door overenthousiaste kiddo’s uit de voegen door te gekke knutsels, lieve liedjes, ontbijt op bed en kilometers chocolade. Het is ook nog eens een zondag, wat een heerlijkheid! Maar ook een dag waarop je misschien even moet slikken, omdat je je eigen moeder mist. 

Een andere invulling met bloemen

Was je moeder een “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”-muurbloempje? Dan is het leuk om een aantal kleine vazen in het raamkozijn te plaatsen met stelen van haar lievelingsbloemen. Het staat ook nog eens supergezellig! Stond je moeder bekend om haar zachte hand op de knip? Dan doe je haar eer aan met een lieflijk altaar met elementen die je al in huis hebt. Een vintage vaas, haar mooiste foto, dat medaillon waar je als kind verliefd op was, een veer die jullie samen vonden op het strand. 

“Lieve tip: plaats een paar van haar lievelingsbloemen in het raamkozijn.” 

Op deze manier is mama er toch nog een beetje bij. Al was ze dat natuurlijk altijd wel, in je hart.