Zo maak je een bloemenbad voor je valentijn

Baden in liefde op Valentijnsdag

Ben je op zoek naar een passioneel en intiem cadeau voor Valentijnsdag? Verras jouw valentijn met een bad vol bloemen, romantiek en symboliek. Stap samen in het warme bad, geniet van elkaars gezelschap en van de geuren en kleuren die de bloemen aan het bad geven. Lees verder, bekijk de benodigdheden en (bloemen)tips!

bad met bloemen | bloemen in bad | cadeau valentijnsdag
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Een bad vol romantiek en symboliek 

Een bad vol bloemen is niet alleen een romantisch gebaar. Het zorgt voor meer verbondenheid en een diepere connectie met elkaar. De bloemen zorgen namelijk voor een flinke dosis geur, kleur, romantiek en symboliek.  

De geur en symboliek van rode rozen is je vast bekend, maar wist je dat de kleurrijke gloriosa symbool staat voor passie en vurige energie? En dat het citrusachtige aroma van skimmia een vleugje frisheid toevoegt? 

Een bad vol bloemen maken? Zo doe je dat! 

Kun je ook niet wachten om jouw valentijn in vuur en vlam te zetten? Dit heb je nodig voor een romantisch bad vol bloemen:  

  • De favoriete (winter)bloemen van jouw valentijn. Wij gebruikten in ons voorbeeld onder andere skimmia, roos, gloriosa, helleborus, hyacint en chrysant. Let op: houd rekening met de herkomst van de bloemen. Kies voor bloemen die niet bespoten zijn met pesticiden of chemicaliën. Deze stoffen kunnen in het badwater oplossen en huidirritatie veroorzaken.
  • Waxinelichtjes of kaarsen voor extra romantiek.
  • Eventueel: een paar druppels essentiële olie voor in het badwater (je kunt beter geen badschuim of badolie gebruiken om de houdbaarheid van de bloemen te verlengen).
  • Eventueel: een romantische playlist (als achtergrondmuziek).
cadeau valentijnsdag | romantisch bad | bad met bloemen

Zo lang mogelijk van bloemen genieten 

Zijn jullie klaar met badderen? Dan is het natuurlijk nog niet gedaan met de romantiek en bloemenpracht! Zet de bloemen in ondiepe schalen met water, of gebruik de bloemen om een levend kunstwerk mee te maken. Ook een goed idee: ontdek hier hoe je bloemen droogt om er maandenlang van te genieten.  

Meer cadeautips voor Valentijnsdag 

Heeft jouw valentijn ‘fysieke aanraking’ als primaire liefdestaal? Dan is dit bad vol bloemen natuurlijk een schot in de roos. Weet je niet zeker of dit het perfecte cadeau is om je lover in vuur en vlam te zetten? Ontdek dan dit artikel over de 5 liefdestalen, inclusief cadeautips voor Valentijnsdag. Oh, en vergeet ons niet te volgen op Pinterest, Instagram en Facebook.  

Fijne Valentijnsdag! 

bad met bloemen | bad rozenblaadjes