Win het boek Floriografie

Wat bloemen ons vertellen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit heb je nodig in je leven: het boek Floriografie. Het neemt je mee op een intrigerende reis langs de geschiedenis, legendes, antropologie en literatuur over bloemen. Het vertelt je alles wat je wilt weten en laat zien hoe wij vandaag de dag nog steeds op de betekenis van al die mooie bloeiers vertrouwen. En jij kunt een exemplaar winnen!

Win het boek 'Floriografie'

Bloemen = emotie

We weten als geen ander dat mensen bloemen al duizenden jaren gebruiken om hun emoties en gevoelens te uiten. Zo zeggen rozen bijvoorbeeld 'ik hou van jou', bieden witte lelies steun bij verlies en herdenken we met klaprozen. 

Schrijfster Sally Coulthard laat aan de hand van kleurrijke illustraties zien hoe de geheime taal van bloemen nog steeds wereldwijd gebruikt wordt. Ze duikt in de betekenis en afkomst van bloemen. Of het nu om oude mythologie of volksverhalen gaat. Van pioenroos en iris tot tulp en sering: ontdek de betekenis van 50 bloemen.

“Het leven is een opeenvolging van mijlpalen. Geboortes, overlijden, huwelijken, eerste liefdes, verloren liefdes, ziektes, overgangsrituelen... allemaal vieren we ze of betuigen we ons medeleven – en altijd met bloemen.”

Over Sally Coulthard

Sally Coulthard is al twintig jaar gepassioneerd aan het ontwerpen, bouwen, planten én schrijven. Ze is groot fan van het buitenleven en probeert anderen hiervoor enthousiast te maken door middel van haar columns en boeken. Sally's boeken inspireren en moedigen je aan om je nieuwe projecten aan te pakken, maar ook om lekker uit te rusten. Zo schrijft Sally ook regelmatig over de natuur en haar belevenissen en ervaringen op haar kleine boerderij diep op het platteland van North Yorkshire. We love it! 

Winnen maar!

Hebben we je enthousiast gemaakt over dit heerlijke boek? Goed nieuws: we mogen 5 exemplaren van Floriografie weggeven. Je hoeft alleen maar te laten weten over welke bloem je graag zou willen lezen en waarom. Meedoen kan t/m 21 februari 2021. Niet gewonnen? Je kunt het boek hier kopen

--- Deze winactie is gesloten ---