“WIJ ZIJN CRAZY IN LOVE MET MENSEN”

Het bijzondere verhaal achter de droogbloemen van Fabelicious

Een Fabelicious roos is niet zomaar een roos. Want deze gedroogde rozen worden geproduceerd met liefde voor mensen en de wereld. Wij spraken Pascal Koeleman, eigenaar van Fabelicious, over eerlijk ondernemen, de koninklijke roos en de droogbloemenrevolutie.

Het bijzondere verhaal achter de droogbloemen van Fabelicious | Mooiwatbloemendoen.nl

VERTEL! WIE ZIJN JULLIE EN WAT MAAKT FABELICIOUS ZO BIJZONDER?

Onze droogbloemen zijn niet alleen mooi, het verhaal achter onze droogbloemen is ook mooi. We zijn een mensenmerk: onze droogbloemen worden op een eerlijke manier in Afrika geteeld, met eerlijke arbeid en voor een eerlijke prijs. Fabelicious is crazy in love met mensen. Daarom doen we ons best om bij te dragen aan een economisch en sociaal evenwicht.

WAAROM DE ROOS?

Dat is heel simpel: de roos is de koningin van de bloemen. De roos staat voor kleur, romantiek en brengt belevenis in een boeket. En de roos heeft een luxe uitstraling. We verkopen ook droogboeketten, van heel luxueus tot basic, die naast rozen ook andere droogbloemen bevatten.

WAAR ZIJN JULLIE DROOGBLOEMEN TE KOOP?

Alle Nederlandse Intratuin filialen verkopen onze droogbloemen. En Bloomon verwerkt ze in arrangementen. Zo’n tachtig procent van het droogrozen aanbod in Europa is van ons afkomstig. Je komt onze producten dus overal tegen.

HEB JE TIPS HOE JE DROOGBLOEMEN THUIS KUNT GEBRUIKEN?

Kijk eens in je tuin om te zien wat je kunt gebruiken: lavendel of hortensia’s, bijvoorbeeld. In het najaar kun je van de hortensia uit je tuin, die dan een beetje houtachtig is geworden, een stuk afknippen en er droogbloemen tussen steken. Of koop een bosje gipskruid, laat het drogen en combineer het met onze droogbloemen. Het is een kwestie van doen en uitproberen, tot je je eigen stijl te pakken hebt.

WAT ZIJN JULLIE PLANNEN VOOR DE TOEKOMST?

We zien dat de vraag naar droogbloemen steeds groter wordt. Met name jonge mensen houden van bloemen, maar ook van gemak. We willen hen blijven inspireren met mooie gedroogde bloemen, die op ecologische en verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Daar maken we zowel de kwekers in Afrika als onze klanten hier in Nederland blij mee. Want, zoals gezegd: we houden nu eenmaal van mensen.