Vier woonstijlen volgens Annett Kuhlmann

Van 'tropische lente' tot 'romantische sixties'

In videoportret Exposé #04 stellen we je voor aan Annett Kuhlmann. De video kun je hier bekijken. Ze is een bevlogen Duitse bloemiste en fotografe en een van de drie partners van Marsano Blumen, gevestigd in Berlijn. We vroegen haar wat een typische Marsano stijl is en of zij en haar team vier woonstijlen aan ons willen laten zien waarbij bloemen en planten natuurlijk niet mogen ontbreken.

Typisch Marsano

Annett vertelt: "Er is geen typische hiërarchie in de manier waarop we bloemen combineren. We breken regels in de manier waarop we bloemen arrangementen maken, maar zoals altijd moet je eerst de regels kennen voordat je ze breekt. We doen dingen die je niet verwacht en waarbij je altijd twee keer moet kijken, waarbij onze combinatie van structuren, geuren, kleuren en stijlen leidend is."

Hieronder zie je de vier woonstijlen volgens Annett en het Marsano team, waarbij ze gebruik maken van bloemen, planten en bijzondere accessoires om de stijl compleet te maken.

Stijl 1: Metaal & weelderig groen

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

In deze stijl combineert Annett verschillende structuren en vormen die we allemaal kennen, maar dan met een andere uitstraling. Denk aan een koffer, maar dan in koperkleur, een goudkleurige ananas en een oversizede veiligheidsspeld. Om deze stijl te laten werken, zijn de groene harde kleuren van bloemen en planten zoals Viburnum en varens onmisbaar. De glimmende materialen worden in balans gehouden door de sappige materialen.

Stijl 2: Tropische lente

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

Annett gebruikt hier exotische bloemen met typische seizoensbloemen, zoals Strelitzia's met tulpen. Deze hebben ze in vintage vazen geplaatst die ze hebben verzameld tijdens hun reizen. Op de achtergrond zie je rechts een kussen van Marsano Limited Edition en links een kussen van een Berlijnse ontwerper die vintage sjaals verzameld uit de jaren '50 en '60 en deze transformeert tot kussen.

Stijl 3: 'Museum of natural history' in je huis

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

In deze stijl combineert Annett vazen van Jacob Raeder uit New York - winnaar van de Rietveld Academie Prijs Amsterdam - met glazen stolpen. Met behulp van zo'n stolp maak je het object dat je eronder plaatst speciaal en uniek. De prachtige donkere bloemen in de vazen? Die heten Scabiosa.

Stijl 4: Romantische sixties

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

Teak hout, anjers, keramische vazen; alle ingredienten voor een typische sixties woonstijl. Om de connectie te maken tussen de geur van de Tuberosa en anjer, heeft Annett ter decoratie Chinese zeep neergelegd, die ze meenam van haar reizen.

Welke woonstijl is jouw favoriet? Laat het ons weten in je reactie hieronder.