Verras de juf of meester met bloemen

Op 5 oktober is het Dag van de Leraar
Geschatte leestijd: 2 minuten

Die lieve, vrolijke, slimme, geduldige en grappige meester of juf van je kind, verras je die wel eens? Op donderdag 5 oktober* kun je je kans grijpen, want op die dag is het Dag van de Leraar.

Vertroetel de juf of meester met een prachtbos

De meester maak je blij met een lekker rommelig en ruig boeket. Hij hoeft tenslotte niet de hele dag orde te scheppen. Laat bijvoorbeeld ieder kind een bloem uitkiezen en bind het samen tot een mooi geheel, of vraag de bloemist dit te doen. Een paar stoere takken ertussen en je hebt een perfecte glimlach-op-de-lippen-bos. En de juf? Ook zij straalt als je op de proppen komt met zo’n prachtboeket. Probeer bijvoorbeeld haar lievelingskleuren- en bloemen te achterhalen zodat je die in het boeket kunt verwerken.

Een 10 voor de juf (en de meester)

Op de site Een10voordejuf.nl kun je aanvullende kleurplaten downloaden en meer lezen over het initiatief om juffen en meesters blij te maken met bloeiend groen. En wie wordt de Juf of Meester van 2017? Meester Rick uit Rotterdam, juf Willi uit Kampen en meester Jeroen uit Helmond? De winnaar wordt op 5 oktober een bekend gemaakt.

Inspiratie nodig?

Klik eens door deze site voor bloeiende voorbeelden of check onze Pinterestboards voor oh-ja-die-gaan-we geven-inspiratie.

* Donderdag 5 oktober is er een staking in het basisonderwijs. Een dagje eerder of later wordt hij of zij ook vast graag verrast.