Stijltrend 2018: Re-assemble

Even husselen voor gebruik

Tegenstellingen verbinden. Ze verrassen je en laten je met nieuwe ogen kijken. Zo geef je ruimte aan een creatief samenspel van oude en nieuwe onderdelen. Een soort van lapjeskat, maar dan tof. Ga snel aan de slag met de stijltrend die hier helemaal bijpast: Re-assemble.

Re-assemble Mooiwatbloemendoen.nl

Binnen en buiten

Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat onsamenhangend, maar wie goed kijkt ziet het creatieve geheel. Samengestelde materialen en vormen zorgen voor ongewone combinaties die blijven verrassen. Bloemen kun je ophangen, planten mogen op zijn kop en dat mag allemaal tegelijkertijd. Luchtig is het codewoord voor deze stijltrend, zowel voor binnen als buiten. En ben je een onderdeel zat? Dan vervang je het met een nieuwe patch.

Kenmerkende eigenschappen

Willekeurig, divers, patchwork, collage. Zie je waar we naartoe willen? Deze stijltrend draait om de samenhang tussen op het eerste gezicht aparte elementen. Hallo eclectisch! Dessins en kleuren mogen een vervreemde uitwerking op je hebben. Een tijgerprint mag best, maar dan wel met groene tinten en op z’n Mondriaans mogen primaire kleuren gewoon naast elkaar staan. Materialen worden ook gemixt. Kunststof, papier, karton en plaatmaterialen en dan zowel nieuw als gerecycled.

Pas Re-assemble thuis en in de tuin toe

Zie je het al helemaal voor je deze stijltrend? Pak dan snel je hobbykist van zolder en ga aan de slag. Prints van een dekbed kun je hergebruiken voor kussens op de bank én de lampenkap die er naast staat. Met plaatmateriaal, vellen karton en een lik verf zorg je voor nieuwe vlakken. De ideale backdrop voor jouw luchtig geschikte boeket en waaiend groen.

Smaak te pakken? Bekijk dan ook de bijbehorende DIY: gelaagde gipsvaas.