Stijltrend 2018: Punk rebooted

Laat de rebel in jou zegevieren

De macht ligt voor het grijpen. En soms lijkt de machthebber ongrijpbaar. Het maakt opstandig, zorgt voor een gevoel van onvrede die resulteert in een maatschappelijk rauw en stoer randje. Laat je horen met de stijltrend Punk rebooted.

Punk rebooted Mooiwatbloemendoen.nl

Binnen en buiten

Bam! Deze stijltrend raakt je recht in je gezicht. Op ruwe, bijna agressieve, wijze wordt de gevestigde orde aan de kant geschoven. Ongepolijste materialen steken hard af tegen de bloemen en planten die een opvallende rol innemen. Het gaat om het claimen van de aandacht van de kijker. Ik ben hier, ik hoor hier, zie mij staan. De uitwerking ervan is zo intens overtuigend dat je met liefde de ruimte laat opeisen.

Kenmerkende eigenschappen

Deze stijltrend is niet te missen. Zwart, rood, graffiti, grillig, puntig afgewisseld met metaal en het groen van bloemen en planten. Er wordt met nadruk gevraagd om je aandacht. Soms heel opvallend in protestvorm en soms bijna onopvallend door krassen, spatdessin en vrijheid- en vredessymboliek. Alsof je in een Berlijnse underground wereld stapt waar een groepje artdirectors woont.

Pas Punk rebooted toe in je huis en tuin 

Geef je plantpotten een lakleren hoes, upgrade je muur met een graffiti tag, leen (of steel want dat is helemaal rebels natuurlijk!) wat staalwerk van de bouwplaats en laat dit de troon worden voor je planten en bloemen in opvallende kleuren. Kippengaas als omheining voor je tuinplanten werkt ook. Al het grind wat naast de border valt? Laten liggen! Cactussen, explosief ogende dahlia’s en kamerbomen met een eigen wil. In de stijltrend Punk rebooted mag het allemaal.

Smaak te pakken? Bekijk dan ook de bijbehorende DIY: stoere plantpotten.