Sierteeltactie: samen tegen eenzaamheid bij ouderen

Ali B en de sierteeltsector brengen circa 150.000 ouderen bloemen

Deze onzekere tijd brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Maar het brengt ook moois. Dat we - misschien wel meer dan ooit - voor elkaar klaar staan, al is het op afstand. Elkaar dragen, voelde nog nooit zo licht. Mensen en bedrijven spannen zich in voor anderen. Ieder op zijn of haar eigen mooie manier. Ook Ali B en de sierteeltsector brengen een boodschap, met bloemen.

Bloemen brengen een beetje samen

Een van de uitdagingen in deze tijd is dat mensen kampen met eenzaamheid. Met name ook de ouderen in de samenleving. Ook al zijn ze alleen, dat betekent niet dat ze zich alleen hoeven te voelen. 

Daarom besloten Ali B en de sierteeltsector de handen ineen te slaan en zich samen in te zetten tegen eenzaamheid bij ouderen in verzorgingstehuizen en ouderen die thuiszorg ontvangen. Op Goede Vrijdag 10 april 2020 ontvangen verzorgingstehuizen en thuiszorginstellingen in Nederland, bloemen voor alle circa 150.000 ouderen, met een boodschap vol liefde van Ali B.

Kom zelf in actie

Kom ook in actie tegen eenzaamheid bij ouderen. Bedenk welke ouderen in jouw omgeving vast heel blij zullen worden van bloemen met een persoonlijke boodschap. Koop liefdesbloemen voor de liefde van je leven, een bos vol ik-mis-je voor mama, een super(buur)man-boeket of see-you-soon-stelen voor je zus.

Het kan ook in het klein: stuur een keer (of iedere week) één bloem met een passende symboliek. Of koop een boeket en splits deze in mini-boeketjes (die je ook heel makkelijk thuis maakt met je mini-mensjes) en deel deze uit – houd gepaste afstand uiteraard - bij ouderen in de buurt.

Samen delen

We vinden het leuk als je ons op de hoogte houdt van de bloemen die jij cadeau geeft. Deel je foto en/of verhaal op Facebook of Instagram met #lethopebloom en wie weet zie je ‘m voorbij komen in onze Stories. Natuurlijk houden wij jou ook op de hoogte van deze actie op onze Facebook- en Instagrampagina.

Copyright beeld homepage: Serge Ligtenberg - Telegraaf
Copyright beeld artikel: Matty van Wijnbergen - Telegraaf