Recept: chocoladebrokken met viooltjes

Bijna te mooi om op te eten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Chocolade...Wie houdt er niet van? Winterse binnenblijfdagen lenen zich uitstekend voor een kop thee met een heerlijk stukje puur, melk of wit. En chocolade smaakt nóg lekkerder als je het zelf maakt! Wat dacht je van een chocoladereep met noten, zaden én vioolblaadjes? Dat ziet er niet alleen heel erg tasty uit, zo smaakt het ook.

Recept: chocoladebrokken met viooltjes
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Puur genieten

Wil jij ook genieten van een zelfgemaakte chocoladereep? Haal dan snel de benodigdheden in huis. Gebruik het onderstaande ingrediëntenlijstje als leidraad en maak vooral je eigen keuzes! Puur, melk of wit? Met of zonder zaden? Met walnoten, hazelnoten en/of pecannoten? Speel met de ingrediënten en maak er jouw lekkerste creatie van. Dat wordt gegarandeerd genieten!  

Dit heb je nodig

  • 4 witte chocoladerepen
  • 4 pure chocoladerepen
  • Vioolblaadjes*
  • Noten, zaden en rozijnen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan en glazen schaal (au bain-marie)

* Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. 

Zo maak je het

Bedek de bakplaat met bakpapier. Smelt de de verschillende chocoladerepen apart van elkaar, au bain-marie. Strijk de gesmolten chocolade uit over de bakplaat: eerst wit, dan puur. Bestrooi de chocolade snel met de vioolblaadjes, noten, zaden en rozijnen. Zet in de koelkast en laat volledig afkoelen en uitharden. Serveren doe je op dezelfde bakplaat of op een mooie houten plank.

meer winterse inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van winterse DIY's? Bekijk dan eens deze DIY voor een fijne rozenscrub met honing, of ga aan de slag met een winters wit boeket. Of bekijk dit artikel over boeketjes die je gegarandeerd een boost geven! Deel jouw winterse creatie met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.