Recept: chocoladebrokken met viooltjes

Bijna te mooi om op te eten

Chocolade is altijd lekker. En al helemaal op winterse binnenblijfdagen. Vandaag gaan we niet voor zeezout karamel uit de supermarkt, maar voor een zelfgemaakte chocoladereep met noten, zaden én vioolblaadjes. Dat ziet er niet alleen heel erg tasty uit, zo smaakt het ook.

Recept: chocoladebrokken met viooltjes

Dit heb je nodig

  • 4 witte chocoladerepen
  • 4 pure chocoladerepen
  • Vioolblaadjes*
  • Noten, zaden en rozijnen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan en glazen schaal (au bain-marie)

Zo maak je het

Bedek de bakplaat met bakpapier. Smelt de de verschillende chocoladerepen apart van elkaar, au bain-marie. Stijk de gesmolten chocolade uit over de bakplaat: eerst wit, dan puur. Bestrooi de chocolade snel met de vioolblaadjes, noten, zaden en rozijnen. Zet in de koelkast en laat volledig afkoelen en uitharden. Serveren doe je op dezelfde bakplaat of een mooie houten plank.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.