Mannen & bloemen: is het een match?

Wat onderzoek ons vertelt

Vrouwen en bloemen zijn een perfecte combi. Voor een verjaardag, een speciale gelegenheid, een liefdesverklaring of gewoon zomaar... Waarom en wanneer je haar bloemen geeft maakt eigenlijk niet uit, want ze zijn altijd een schot in de roos. Maar hoe zit het eigenlijk met de relatie tussen mannen en bloemen? Dit is wat recentelijk onderzoek* ons vertelt.

man bloemenkrans | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Mannen en bloemen: een mismatch?

Onderzoek* toont aan dat bloemen met 49% het nummer één cadeau zijn om te geven aan vrouwen, gevolgd door parfum en chocolade. Echter, bloemen staan niet in de Top 10 cadeaus voor mannen. Cadeaukaarten, drank, kleding, boeken en elektronische apparatuur worden het meeste cadeau gegeven aan mannen. Toch zijn bloemen & mannen geen mismatch... 

Mannen en bloemen: een match?

Bovenstaande resultaten zijn waarschijnlijk geen verrassing voor je. Wel zijn ze opmerkelijk te noemen! Hetzelfde onderzoek* wijst namelijk uit dat maar liefst 41% van de mannen graag bloemen krijgt van een vrouw. En ongeveer een kwart van de mannen krijgt ook graag bloemen van een man cadeau. Bovendien koopt 22% van de mannen minimaal eens per maand bloemen voor zichzelf. En dat niet alleen. Ook blijkt dat mannen, net als vrouwen, oprecht blij worden van bloemen. Ze ervaren doorgaans positieve gevoelens zoals geluk, waardering en liefde als ze een boeket cadeau krijgen. 

Verwachtingen versus realiteit

Als mannen dan toch meer van bloemen houden dan we misschien dachten, hoe komt het dan dat we mannen zelden een prachtig boeket cadeau doen? Het antwoord lijkt simpelweg ten grondslag te liggen aan onze verwachtingen. Zo denken we dat mannen liever iets anders cadeau krijgen en dat ze bloemen als cadeau niet zullen waarderen.

Doorbreek het taboe

Dat het geven van bloemen aan mannen een taboe is dat steeds vaker doorbroken wordt, blijkt ook uit het onderzoek*. Bijna de helft van de respondenten vindt het niet meer van deze tijd dat bloemen een ‘vrouwending’ zijn. Daarnaast zijn 4 op de 10 respondenten het eens met de stelling dat het geven van bloemen aan mannen altijd taboe was, maar dat dit aan het veranderen is. En nog eens een derde geeft aan graag meer media-aandacht te willen voor mannen en bloemen. Kortom: mannen en bloemen zijn een betere match dan we dachten. Dus waar wacht je nog op? Neem de proef op de som en verras een mannelijke geliefde met geluk op een steeltje!

*Achtergrondinformatie: het onderzoek naar de relatie tussen mannen en bloemen is uitgevoerd door Motivaction, in opdracht van Bloemenbureau Holland. Het onderzoek vond plaats in juli en augustus 2021. Het betrof een representatieve steekproef onder in totaal 5393 consumenten tussen 18 en 70 jaar in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

mannen en bloemen | mooiwatbloemendoen.nl