Maak kennis met: le Monsieur Plant

Dromer met een liefde voor planten en bloemen

Christophe Guinet, geboren in Parijs, groeide op in de grote stad én op het platteland. Hierdoor ontwikkelde hij zowel een liefde voor de natuur als voor de urban cultuur. Tegenwoordig woont hij in Marseille en is hij beter bekend als le Monsieur Plant: een creatief die de vergankelijke plantenwereld combineert met alledaagse producten.

Think Nature

Het artistieke proces van zijn installaties en kunstwerken worden gekenmerkt door verfijnde precisie, filosofische inslag en respect voor de natuur. Natuurlijke cycli en overconsumptie zijn thema’s die we vaak in zijn werken terugzien. Door bijvoorbeeld een Nike-schoen te bezetten met bloemen en te laten fungeren als planthouder wilt hij de kijker laten nadenken en discussiëren. Over de onnatuurlijke drang naar de vernieuwing van kapitalistische producten, alsmede de schoonheid van wat al bestaat. Dit is de mantra die Christophe Guinet wilt uitdragen: Think Nature!

Meer Messieurs

Wij hebben hem ontmoet tijdens Exposé En Route en maakte een video waarin hij vertelt over zijn werk. Bonus: ook Noam Levy van the Green Factory en parfum designer Barnabé Fillion stellen zich aan je voor.

Monsieur Plant

Monsieur PlantMonsieur PlantMonsieur PlantMonsieur Plant