Knutselvazen voor kids

Van ananas tot plantentas

Een speciaal cadeautje voor oma, de juf of lekker voor in je eigen huis. Als je een middagje over hebt, is er toch niks leukers dan knutselen met je kids? Ga met bloemen aan de slag! Denk bijvoorbeeld aan een bloemenslinger voor oma, een bloemstukje voor tante, of droog bloemen en maak er een kunstwerk van. Bloemenzeep of rozenwater maken kan natuurlijk ook. Wat nog leuker is, is vazen maken… van de gekste materialen. Moeilijk is het niet. Let er wel op dat je kiest voor niet-giftige bloemen als je kroost ermee gaat knutselen.

Knutselvazen voor kis - Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: abubblylife.com

Niet zomaar een vaas

Natuurlijk voeren we de More is More-trend door in de bijzondere knutselkunstwerken. Zo maken je moppies van een eenvoudige papieren zak in een handomdraai een hippe stippen-, strepen- of spattentas. Nou ja, vaastas.

Of wat dacht je van een vaas uit de fruitschaal? Laat je kinderen voorzichtig een ananas leegscheppen, doe er een klein glaasje water in en vul dit met bloemen. Deze extreme vaasvariant heeft gelijk een leuk dessin en hij ruikt nog lekker ook! 

Blij dat ik klei

Met klei kun je alle kanten op. Heb je een simpel glazen vaasje? Laat je kids hier klei omheen vouwen en vormen zoals ze zelf willen. Oude flesjes gooi je vanaf nu ook niet meer weg, want die kunnen de kinderen geweldig aan elkaar kleien. Na het drogen moeten er natuurlijk hysterische dessins op geschilderd worden. Bloemen erin en je bloedjes hebben het meest waardevolle cadeau ooit!