Kleurrijk uitje: bezoek 21-23 juni het Aalsmeer Flower Festival

Geniet van kunst, muziek en bloemen, met hortensia in de hoofdrol

Zin in een weekend vol kunst, muziek en de mooiste bloemen? Bezoek dan het jaarlijkse Aalsmeer Flower Festival. Van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni 2024 zijn hier kleurrijke tentoonstellingen, leerzame workshops en live muziek. De absolute hoofdrol van het festival is dit jaar weggelegd voor de hortensia.  

aalsmeer flower festival | 21, 22, 23 juni 2024
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Spektakel op twee locaties: het Flower Art Museum en de Historische tuin 

Het Aalsmeer Flower Festival vindt plaats op twee locaties. In de Historische Tuin – een combinatie van museum én botanische tuin – staan tijdens het bloemenfestival liefst 180 hortensiasoorten in volle bloei. Daarnaast is er een fotocollectie van grote insecten. 
 
In het Flower Art Museum staat prachtige kunst, gebaseerd op bloemen en natuur. Tijdens het festival zijn er diverse tentoonstellingen, workshops en demonstraties. Leer bijvoorbeeld meer over de achterliggende symboliek, emoties en boodschappen van Japanse bloemen met de tentoonstelling 'Hanakotoba - de Japanse bloementaal’. Of bewonder het spectaculaire kunstproject ‘Een Helder Licht’, waar zes indrukwekkende bloemlichtsculpturen worden getoond.  

Maak tot slot een kleurrijke boottocht met de Westeinder Rondvaart. De open boot vaart langs de mooiste plekken en eilanden van de Westeinderplassen en maakt fraaie tussenstops bij zogenaamde ‘open tuinen’.  

Wat is er precies te doen op het Aalsmeer Flower Festival? 

Van tentoonstellingen tot workshops, films en optredens: er is voor ieder wat wils op het Aalsmeer Flower Festival. Ontdek hieronder de activiteiten:

  • Tentoonstelling: Jaar van de Hortensia 
  • Tentoonstelling: fotocollectie van insecten, afgedrukt op groot formaat 
  • Tentoonstelling: Hanaktoba – De Japanse Bloementaal 
  • Tentoonstelling: Een Helder Licht: bloemlichtsculpturen 
  • Workshop: Bloemschikken met Hortensia's 
  • Miniworkshop: Origami 
  • Bloemen- en plantenveiling 
  • Film: De Historie van de Aalsmeerse Bloemenveiling 
  • Optreden: Vrouwen Ensemble Davanti  
  • Westeinder Rondvaart  

Bezoek de website van het Aalsmeer Flower Festival voor het volledige programma. Hier staan onder meer de exacte tijden en locaties voor alle activiteiten

Aalsmeer Flower Festival: tickets en openingstijden

Op alle dagen van het Aalsmeer Flower Festival geldt de reguliere entreeprijs (€6,50), voor zowel de Historische Tuin als het Flower Art Museum. Een combiticket voor beide locaties is €11,00. Kinderen tot en met 12 jaar bezoeken beide locaties kosteloos.  
 
Met een museumkaart is toegang voor de Historische Tuin gratis en geldt een korting van 50% voor het Flower Art Museum (€3,25). Een regulier ticket voor de Westeinder Rondvaart kost €8,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €5,00. 

Alle locaties zijn tijdens het Aalsmeer Flower Festival geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op de website van het festival staat nog meer praktische informatie.