Iemand geslaagd of afgestudeerd? Met deze 6 bloemen vier je een mijlpaal

Ontdek 6 vrolijke bloemen met passende symboliek

Is een geliefde geslaagd of afgestudeerd, dan ben je vast op zoek naar een passend cadeau. Wil je jouw trots en waardering uiten, iemand succes wensen met een nieuw avontuur en/of veel voorspoed wensen? Deze 6 bloemen versterken jouw boodschap en stralen in de vaas! 

gladiool | oranje gladiool | bloem geslaagd

Gladiool

Gladiolen zijn het symbool voor kracht en trots. Die symboliek gaat helemaal terug naar de Romeinse tijd, waarin gladiatoren in de arena letterlijk vochten om de dood of de gladiolen. Gladiool is een kleurrijke en krachtige aanvulling voor ieder ‘geslaagd boeket’. Ook fijn: gladiolen blijven lekker lang mooi in de vaas!


gerbera oranje rood | gerbera bloem geslaagd

Gerbera

Geslaagd? Geef gerbera’s! Want als er een bloem is die vrolijkheid uitstraalt, dan is het deze bloem. Met haar vele kleuren en vormen is er altijd wel een gerbera die in je boeket past. Gerbera wordt gezien als symbool voor positiviteit, levendigheid en vrolijkheid. Kortom: dat is precies het gevoel dat je wilt versterken met je boeket! 


zonnebloem | helianthus | zomerbloem geslaagd

Zonnebloem

Nog zo’n zonnige snijbloem is de zonnebloem. Ze is de koningin van de zomerbloemen en een welkome aanvulling in ieder ‘geslaagd boeket’! Zonnebloem staat symbool voor levenslust, positiviteit en geluk. En dat is precies wat je jouw geliefde met een diploma op zak toewenst. 


allium | sierui | bloem geslaagd

Allium

Allium staat voor geduld en voorspoed. Deze bloem is perfect geschikt als iemand na het behalen van zijn diploma een spannend nieuw avontuur aangaat, zoals studeren in een andere stad. Bovendien maakt de bolvormige allium (ook wel sierui) een opvallend statement in de vaas. 


delphinium | ridderspoor | bloem geslaagd

Delphinium

Delphinium, ook wel ridderspoor, is met haar vrolijke bloempluimen vol kleine bloemetjes een ware blikvanger. De bloem steekt enthousiast boven een boeket uit en staat symbool voor bescherming. Het is daarmee een geschikte bloem als je een geliefde een voorspoedige, veilige toekomst wenst. 


roos | oranje roos | symboliek roos geslaagd

Roos

Rozen zijn een alltime favorite en mogen in dit rijtje niet ontbreken. Ze zijn allereerst een blijk van liefde en waardering, maar wist je dat iedere kleur ook een eigen betekenis heeft? Dus aan wie je het boeket ook geeft (je lover, een vriend of buurmeisje): er is altijd een passende roos!


Bloemen: een geslaagd cadeau

Met bloemen als cadeau voor een geslaagde of afgestudeerde is succes gegarandeerd. Ze toveren een oprechte glimlach op het gezicht van de ontvanger en zetten jouw boodschap kracht bij met hun prachtige uiterlijk en symboliek. En wist je dat het geven van bloemen niet alleen een positief effect heeft op de ontvanger, maar ook op de gever? Lees er meer over en ontdek hier 5 positieve effecten van bloemen

Maak je boeket nóg persoonlijker

Naast het kiezen van bloemen met passende symboliek, adviseren we je ook om rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren van de ontvanger. Heeft die persoon lievelingsbloemen en -kleuren? Verwerk die dan in het boeket. Denk ook aan de manier waarop je een boeket verpakt en geef je bloemen een mooie flower wrap! Zo geef je jouw boeket een stoere en gewaagde uitstraling met een leren wikkel, en maak je een boeket extra feestelijk en kleurrijk met een tweekleurige flower wrap.

flower wrap | bloemen inpakken | papier bloemen wikkel

Lieve tip: herkansing of gezakt?

Is jouw geliefde helaas niet geslaagd, maar heeft diegene een herkansing of is diegene gezakt voor het eindexamen? Ook dan zijn bloemen een geslaagd cadeau. Met de juiste bloemen kun je iemand motiveren en een hart onder de riem steken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig boeket met celosia’s? Celosia symboliseert moed, kracht en succes. Bovendien heeft de bloem een bijzondere vorm met bochtige structuur, die doet denken aan de hersenen en samenhangt met ‘focus’. 

celosia boeket | celosia rood oranje geel

Meer over (zomer)bloemen en verzorging

Op zoek naar meer inspiratie voor een vrolijk boeket met zomerbloemen? Met deze 9 zomerbloemen haal je het zonnetje in huis. En heb je zulke prachtbloemen in huis gehaald, dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bekijk daarom dit uitgebreide artikel met tips om snijbloemen zo lang mogelijk mooi te houden in je vaas. Ook handig: bekijk deze tips om je boeket te beschermen tegen zomerse hitte.