Flowers & Fotografie & Fashion

Annett Kuhlmann over haar fascinatie voor bloemenfotografie

In Expose #04 stellen we de toonaangevende Berlijnse bloemiste Annett Kuhlmann aan je voor. In het videoportret vertelt ze dat ze niet alleen bloemiste is bij Marsano Blumen, maar ook fotografe. We vroegen Annett waarom ze het fotograferen van bloemen zo fascinerend vindt:

"Het fotograferen van bloemen is magisch door alles wat erbij komt kijken: de geur, de schoonheid van vergankelijkheid, de kracht en kwetsbaarheid op hetzelfde moment, de veranderingen, het moment. De bloem is gedoemd om te sterven vanaf het moment dat ze geknipt wordt." - aldus Annett.

Gecombineerde werelden

Annett combineert graag verschillende werelden. Zo fotografeert ze regelmatig fashion in combinatie met bloemen, zoals bijvoorbeeld voor Esther Perbandt: een Berlijns unisex fashion label.

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

Annett Kuhlmann Marsano bloemen

Twee fotografietips van Annett

  1. Bloemen hebben heel veel verschillende vormen, lagen en dimensies die fototechnisch gezien erg interessant zijn. Let daarom goed wat je scherp stelt in het beeld en wat je onscherp wilt hebben (scherpte/diepte verhouding) om het beeld zo interessant mogelijk te maken.
  2. Licht is ontzettend belangrijk. Kijk goed wat voor sfeer je in de beelden wilt creëren en welk licht je hiervoor nodig hebt. Licht kan het beeld hard en koud maken of juist zachter en warm. Als je geen kunstlicht hebt, is het daarom belangrijk om het natuurlijke licht goed in de gaten te houden en hierop te anticiperen. Ook kun je met bloemen prachtige schaduwpartijen in je beeld vangen.

Annett Kuhlmann Marsano bloemenAnnett Kuhlmann Marsano bloemenAnnett Kuhlmann Marsano bloemen

Gelukt om de schoonheid van bloemen te vangen op de gevoelige plaat? Deel je foto op onze Facebookpagina of Twitter met #bloemenfotografie!