Expositie Bags in Bloom

Nog te zien tot en met 31 augustus

Je hebt nu wel een hele leuke aanleiding om het Tassenmuseum in Amsterdam te bezoeken. Tot en met 31 augustus 2019 vind je daar namelijk de expositie Bags in Bloom. Denk bloemen en tassen in een expositie. De hemel op aarde.

Exositie Bags in Bloom Tassenmuseum Mooiwatbloemendoen.nl

Bloemstillevens als uitgangspunt

Het Tassenmuseum is gehuisvest in een Amsterdams grachtenpand uit de zeventiende eeuw, de hoogtijdagen van de bloemstillevens. Deze stillevens worden in de expositie gecombineerd met een selectie van ruim 100 tassen. Tassen met dessins van veldbloemen en exotische bladsoorten tot klassieke bloemstillevens. Van de Cherry Blossom bowling bag van Louis Vuitton x Takashi Murakami tot een feeëriek geïllustreerde Prada x James Jean tas. Bags in Bloom laat hiermee zien dat de natuur een eeuwige inspiratiebron is, ook voor de makers en dragers van tassen.

Samenwerking met kunstenaars

Voor deze expositie werkte het museum samen met fotograaf/kunstenaar Louise te Poele, die een stilleven maakte met bloemen en tassen uit de collectie. Nature Artist Frank Bruggeman maakt gedurende de expositie wisselende installaties in de expositieruimte en Meester in Bloemen Karin Looijesteijn creëert originele, eigenwijze bloemsierkunst in de Stijlkamers. 

Meer informatie

Het Tassenmuseum is elke dag open van 10 tot 17 uur en gevestigd op de Herengracht 573.