Exposé #20: Marcin Rusak

WAARDEREN VAN VERGANKELIJKHEID

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #20 zetten we de in Londen gebaseerde Marcin Rusak in de schijnwerpers, een allround creatief die de vergankelijkheid van bloemen vangt in hedendaagse beeldhouwwerken en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. 

De creaties van Marcin Rusak stellen de consumptiemaatschappij aan de kaak. Wat voor waarde heeft een voorwerp als je deze niet door kunt geven aan de volgende generatie? Als deze een maximale levensduur heeft van een jaar? Terwijl jij nadenkt over dit interessante vraagstuk mijmer je weg bij de romantische creaties. 

 

Stedenhoppen, slimme samenwerkingen en succes

In ons uitgebreide interview met de Poolse designer krijgen we een inspirerend inkijkje in de wereld van bloemenkunst. Waarin de beschikbaarheid van materialen het kunstwerk bepalen, alsmede de elementen van buitenaf. Ook kijken we uitgebreid naar de Flora collectie. Stap in de vergankelijke wereld van Marcin Rusak, die we voor eeuwig vast wisten te leggen in deze nieuwste Exposé video.