Exposé #05: Hans en Paul van Holstein

Met trots presenteren we Exposé: een serie portretten waarin we jullie voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. Dit keer in Exposé #05: Hans en Paul van Holstein.

Een korte introductie: Hans en Paul zijn tussen de bloemen opgegroeid. Zij behoren tot de jongste generatie gerberatelers en -kwekers bij Holstein Flowers; een familiebedrijf dat werd opgericht in 1946. In elke fase, van veredeling van de gerbera tot verpakking, is een Holstein broer, zus, vader, moeder, zoon, dochter, oom, tante, neef, nicht, zwager, opa, oma, schoonzus, schoonzoon of schoondochter betrokken. Je kunt je voorstellen: decennia aan vakmanschap is aanwezig.

De kennis van vroeger wordt nog steeds dankbaar gebruikt. Paul en Hans voegen daar de nieuwste technieken en  technologieën aan toe. Je zult ze dus niet dagelijks zelf bloemen zien steken, maar ook deze techniek hebben ze natuurlijk feilloos in de vingers. Dat zal vast en zeker onderdeel zijn van hun DNA.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Hans en Paul, die net zo nuchter als bevlogen zijn, bekijk dan de video hieronder.

Gegrepen door de schoonheid van de gerbera? Bekijk dan het artikel waarin we je soorten gerbera's laten zien die je misschien nog nooit gezien hebt. En laat je inspireren door de Rotterdamse bloemiste Susanne Vuyck van NIChE Flowershop. Zij snuffelde rond in de kassen van Holstein Flowers en maakte met de gerbera's een boeket anno nu en legt je uit hoe. Bekijk het artikel met de boeketinspiratie hier.

Hans en Paul van Holstein