DIY: bloemfossiel van keramiek

Voor op tafel, aan de muur of om je nek

Het seizoen van heerlijk thuis fröbelen met een kop thee en een schaal vol speculaasbrokken is begonnen. Voor diezelfde kop thee kun je met een paar benodigdheden verfijnde onderzetters maken. In een andere maat kun je ze ook aan de muur hangen, of om je nek!

DIY: bloemfossiel van keramiek Mooiwatbloemendoen.nl

Benodigdheden

  • Een mooie bloem naar keuze, bijvoorbeeld bloeiende eucalyptus en pistache
  • Zelfdrogende klei
  • Deegroller
  • Uitstekers
  • Optioneel: acrylvernis

Aan de slag

Stap 1. Rol de klei uit tot de gewenste grootte en dikte met de deegroller. Hoe dikker je de klei houdt, hoe langer deze zal moeten drogen. 

Stap 2. Steek de gewenste vorm uit met de steker. Voor een onderzetter is een diameter van 10 centimer prima, voor een ketting kun je beter voor een kleinere maat kiezen. 

Stap 3. Druk nu de bloem voorzichtig in de klei met de deegroller. Haal de bloem voorzichtig uit de klei zodat er een mooie imprint achterblijft. 

Stap 4. Laat drogen. Om het droogproces te versneller, kun je de klei een aantal uur in de oven op de laagste stand leggen. 

Stap 5. Wanneer de klei droog is, kun je de deze eventueel afwerken met acrylvernis voor een blijvend mooi resultaat. Kies voor een transparante vernis voor een simplistisch design, of ga voor een frisse kleur. 

Deel je met ons het resultaat op Facebook of Instagram?