De mooiste bloemen-initiatieven op een rij

Bloemen geven positiviteit

Het zijn bewogen tijden. Meer dan ooit zien we mooie initiatieven die in het leven worden geroepen. Eerder vertelden we je al over #lethopebloom, waarbij we mensen oproepen om een boodschap te brengen met bloemen. Er zijn nog zoveel meer mooie initiatieven met bloemen die we voorbij zien komen. We zetten ze op een rijtje. Mis je er één? Laat het ons weten door een mail te sturen aan redactie@mooiwatbloemendoen.nl en wie weet zie je 'm terug in dit rijtje. Let hope bloom!

De mooiste bloemeninitiatieven - Mooiwatbloemendoen.nl

Flowers4Oxygen 
Met z'n allen positiviteit verspreiden door middel van bloemen en planten: dat is het doel van Flowers4Oxygen, een mooi initiatief vanuit de bloemen- en plantensector. Ook een dosis positieve energie verspreiden? Plaats een foto met bloemen- of plantenpracht op jouw Insta en voeg #flowers4oxygen toe aan je post. 

The Flower Family: Samen Sterk
The Flower Family bezorgt van huis uit boeketten, maar met het initiatief 'Samen Sterk' zetten ze nu een  steeds wisselend aanbod van bloemen óf planten extra in de spotlight. Hiermee bieden ze noodlijdende kwekers een steuntje in de rug. Mooi! Doe je mee? Nieuwsgierig naar het verhaal van The Flower Family? Lees het interview met hen hier.

#FlowerBoostChallenge
Om kippenvel van te krijgen... Kwekers in heel Nederland worden via de #FlowerBoostChallenge massaal gesteund. Bedrijven worden op initiatief van de Van der Ende Groep in Maasdijk opgeroepen om bloemen voor hun personeel te kopen en drie andere bedrijven uit te dagen om hetzelfde te doen. De hashtag #FlowerBoostChallenge wordt al veelvuldig gedeeld op social media! Heb jij al bloemen ontvangen van jouw werkgever? 

Redjeboeketje
Wil je zelf ook graag een steentje bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid bij ouderen én de zorg en bloemenkwekers steunen? Dat kan! Met Red je Boeketje. Je hoeft alleen maar een smsje te sturen naar 3669 en jouw donatie redt (een deel van een) boeket en zorgt ervoor dat deze bij een oudere wordt bezorgd en niet wordt weggegooid. Gedoneerde bloemen gaan naar de 120.000 ouderen in verzorgingstehuizen in Nederland. Makkelijk? Ja! Fijn gevoel? Zeker. Meer weten? Lees hier verder.

Samen sterk voor eenzame ouderen
Als je onze kanalen in de gaten houdt, heb je er wellicht al het een en ander over gehoord: Ali B en de sierteeltsector zetten zich samen in tegen eenzaamheid bij ouderen in verzorgingstehuizen en ouderen die thuiszorg ontvangen. Op 10 april ontvangen verzorgingstehuizen en thuiszorginstellingen in Nederland bloemen voor circa 150.000 ouderen. We houden je op onze Facebookpagina op de hoogte van deze activiteit op Goede Vrijdag. Deze actie heeft inmiddels plaatsgevonden en heeft hele mooie reacties opgeleverd bij de ouderen die een boeket hebben ontvangen.