Bloemig uitje

Bezoek het Aalsmeer Flower Festival op 15 en 16 juni 2019
Geschatte leestijd: 2 minuten

Aalsmeer Flower Festival laat bloemen en planten op hun mooist zien. Laat je verrassen met toepassingen van bloemen en planten in kunst, design en food. Camera mee, want hier schiet je de mooiste Instagram plaatjes met een bloemige achtergrond.

Trends in bloemdesign
Dit jaar staat het festival in het teken van trends in bloemdesign. De tijd is aangebroken om oude patronen los te laten en nieuwe plannen te maken. Bestaande voorwerpen worden op een nieuwe manier gebruikt. Ondertussen speelt technologie een steeds grotere rol in ons leven. Dat is aan de ene kant praktisch en tegelijkertijd werkt het een zekere afstandelijkheid in de hand. Deze elementen van de huidige tijdgeest hebben een direct effect op hoe we ons huis en onszelf aankleden. Tijdens het festival laten bloemsierkunstenaars zien hoe dit zich vertaalt in de stijltrends van dit moment.

To do
Laat die floral designer in je los, schuif aan voor een creatieve workshop, laat jezelf versieren met bloemen, leer over bloemen en lekker eten en geniet van live muziek. Per boot vaar je over de Westeinderplassen van de ene naar de andere festivallocatie (gratis). Liever per fiets? Dat kan ook. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar.

Locatie
De locaties van het festival hebben alles te maken met bloemen. De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Hier staan kassen met prachtige oude bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers met bijzondere planten en bomen en nog veel meer. De andere locatie is het Flower Art Museum, het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Tijdens het festival worden de kunstwerken in het museum gecombineerd met fraaie bloemsierkunst.

Tickets
Aalsmeer Flower Festival is 15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,- aan de deur) en zijn het hele weekend geldig. Kids t/m 14 jaar gratis. 

https://www.aalsmeerflowerfestival.nl/