Bezoek 'kom in de kas' op 6 en 7 april

Leerzaam, leuk en lekker voor jong en oud

Kom in de Kas! Op zaterdag 6 en zondag 7 april krijg je de unieke kans om op kasbezoek te gaan bij verschillende glastuinders door heel Nederland. Telers van planten, bloemen, groenten en fruit delen op deze dagen graag hun trots: de teelt van verse, smakelijke, mooie en gezonde producten waar ook jij dagelijks van geniet.

Kom in de Kas | 6 en 7 april | Glastuinbouw
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

KOM IN DE KAS: groene liefde

De 46ste editie van Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde... Groene liefde! Groene liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kwekers en voor de producten uit de kas. Tijdens Kom in de Kas openen zo'n 110 glastuinders door heel Nederland hun deuren voor publiek. Een mooi moment om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het kasglas. En om te ontdekken hoe kwekers omgaan met thema's als efficiëntie, duurzaamheid, techniek en innovatie. 

LEERZAAM, LEUK EN LEKKER voor jong en oud

Altijd al een kijkje willen nemen in een (bloemen)kas? Jong en oud kan tijdens Kom in de Kas met eigen ogen zien en ervaren hoe verschillende bloemen, planten en gewassen groeien. En natuurlijk mag je de kaseigenaar het hemd van het lijf vragen! Een dag in de kas is dus erg leerzaam. Daarnaast valt er overal veel te smullen en te spelen. 

MEER INFORMATIE over kom in de kas

Je kunt zelf kiezen wat voor soort kas je wilt bezoeken: bloemen, planten, fruit of groenten. Het enige wat je hoeft te doen is een kweker of tuinder in de buurt zoeken. Bekijk goed op welke dag de schuifpui open staat, want niet alle kassen doen op beide dagen mee. Meer informatie vind je op de website van Kom in de Kas. Begint het te kriebelen en heb je zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Dat snappen we! We geven je graag tips over het zelf verbouwen van groenten, fruit en kruiden