Bezoek de Floriade 2022

Zie, ruik, voel en proef een geweldige dag vol groen

Staat jouw bezoek aan de Floriade al gepland? Een bezoek aan dit ruim 60-hectare grote park, dat slechts eens per 10 jaar haar deuren opent, is een unieke belevenis voor jong en oud. Van wereldse (bloemen)tuinen tot verrassende kunst en van duurzame innovaties tot de lekkerste gerechten: deze wereldtuinbouwtentoonstelling heeft het allemaal.

floriade expo 2022 growing green cities
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

FLORIADE EXPO 2022: GROWING GREEN CITIES

Het thema van de Floriade Expo 2022 is 'Growing Green Cities'. Een inspirerend thema, dat nu belangrijker is dan ooit. Het thema is opgedeeld in 4 subthema's: bewuster leven, slimmere energievoorziening, meer groenvoorziening en betere voedselvoorziening. Groene grootheden en experts van over de hele wereld komen bij elkaar om hun oplossingen te presenteren om steden groener, gezonder en leuker te maken.

FLORIADE: VOOR IEDER WAT WILS

Op de Floriade valt van alles te zien en ervaren. Uiteraard ontdek je innovaties op het gebied van 'Growing Green Cities'. Wat dacht je bijvoorbeeld van verticale geveltuinen en innovatieve zonnedakpannen? De nationale deelnemers uit de (glas)tuinbouw prikkelen je zintuigen met mooie bloemen en planten, verse groenten en fruit. Loop bijvoorbeeld eens door de hypermoderne kas van 10.000m2 (The Green House). Maak een reis door de tuinbouw en zie hoe een zaadje of stekje uitgroeit tot prachtige bloem, groente of fruit. En is het tijd voor een pauze? Dan geniet je natuurlijk van een kraakverse, smaakvolle maaltijd of snack. 

Kies je eigen route

Je kunt natuurlijk je eigen route uitstippelen met behulp van een plattegrond, maar omdat er op de Floriade zoveel te ontdekken is, zou je haast niet weten waar je moet beginnen. Daarom kun je diverse thema-routes volgen, zoals de bloemenroute, de innovatie route, de culinaire route, de highlights route en de kids expeditie. Naast thema-routes kun je ook kiezen uit vier gratis rondleidingen die worden gegeven door enthousiaste Floriade-gidsen.

Plan je bezoek en deel je ervaring

Op de website van de Floriade vindt je het volledige aanbod en kun je ook direct je tickets bestellen. De Floriade is dagelijks geopend t/m 9 oktober van 10:00-19:00uur. 

Heb je een bezoek gebracht aan de #LoveFloriade roadtour en/of de Floriade? We zijn benieuwd! Deel jouw ervaring met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen, #lovefloriade en #FloriadeExpo2022.

the green house floriade 2022 bloemen
the green house floriade
green island floriade