Bedank juf, meester, coach of trainer met bloemen

Ontdek met welke 5 bloemen je 'dankjewel' zegt

Na een leerzaam schooljaar verdienen juffen en meesters een attent cadeautje. Net als trainers en coaches een passend bedankje mogen ontvangen. Bloemen zijn dan ideaal om dankbaarheid en waardering te tonen, zeker als de bloemen een passende symboliek hebben. Met welke bloemen bedank je de juf, meester, trainer of coach? Lees verder en ontdek 5 bloemen waarmee je ‘dankjewel’ zegt.

pioenroos bedankt juf

Met welke bloemen zeg je het beste ‘dankjewel’? 

Achter bijna iedere bloem schuilt symboliek. Het is leuk om op zoek te gaan naar bloemen met een betekenis die past bij wat je wilt zeggen. Verzamel betekenisvolle bloemen in een prachtige bos om de juf, meester, coach of trainer op een persoonlijke manier te bedanken.  

5 bloemen die staan voor dankbaarheid 

De volgende bloemen staan symbool voor dankbaarheid of waardering: 

lisianthus | paarse en witte lisianthus

Lisianthus 

Deze bloem staat ook wel bekend als de eustoma en bestaat in verschillende soorten en kleuren. Al deze soorten lisianthus hebben dezelfde symbolische betekenis: de bloemen staan voor waardering en erkenning. De lisianthus lijkt dus geknipt voor in een vrolijk bedankboeket. 


hortensia paars blauw | hydrangea

Hortensia  

De kleur van de bloem van een hortensia verschilt, afhankelijk van de grond waarin ze groeien. De verschillende kleuren maken de hortensia tot een zeer symbolische bloem. In de eerste plaats staat het voor dankbaarheid, maar ook voor bijvoorbeeld gratie en schoonheid. 


roze roos | witte roos | symboliek roos

(Roze) roos 

De roos is een van de meest veelzijdige bloemen, met al haar verschillende kleuren én betekenissen. Je toont je dankbaarheid het best met een donkerroze roos. Deze symboliseren namelijk waardering. De lichtroze roos staat weer meer voor bewondering, wat vaak ook goed past in een boeket om iemand te bedanken.  


campanula | klokjesbloem | paarse campanula symboliek

Campanula 

De campanula is een mooie, bescheiden bloem die veel wegheeft van een klokje. Niet voor niets betekent campanula in het Latijn ‘kleine bel’. Deze (meestal) paarse bloem staat voor dankbaarheid, nederigheid en vriendschap en bloeit vlak voor de zomer. De bloem is dus precies tijdens de grote vakantie en in de zomerstop op z’n best! 


pioenroos roze | peony | pioenroos symboliek

Pioenroos 

Vrolijk, uitbundig, lieflijk én treffende symboliek: pioenrozen zijn de perfecte bloem om je juf of meester te bedanken. Pioenrozen symboliseren geluk, voorspoed en dankbaarheid. En dat is precies de boodschap die je jouw leraar wilt geven! Bijkomend voordeel: pioenrozen bloeien in mei, juni en juli op hun mooist.  


Hoe bedank je de juf of meester met bloemen?  

Bloemen cadeau geven om de juf, meester of coach te bedanken is altijd een goed idee en zorgt ervoor dat diegene met een welverdiend goed gevoel de zomervakantie ingaat. Wist je dat bloemen ontvangen (en geven) veel positieve effecten heeft? Ontdek hier 5 positieve effecten van bloemen.  

Hoe je de juf of meester bedankt is natuurlijk aan jou. Een aantal ideeën voor bedankjes met bloemen: 

  • Maak het boeket persoonlijk en verras de juf of meester met een boeket met zijn/haar lievelingsbloemen en –kleuren.  
  • Laat ieder kind uit de klas één bloem kiezen die hem/haar doet denken aan de juf of meester en vorm samen een mooi boeket. Schrijf op een mooie kaart waarom die bloem je doet denken aan de juf of meester.  
  • Maak een persoonlijk bedankje met bloemen in de vorm van Happy Stones met bloemen
  • Maak met de klas of sportgroep een bloemenletter of -cijfer. Bijvoorbeeld het een ‘3’ namens de kinderen van groep 3, of de eerste letter van de naam van de juf, meester of coach.  
  • Geef een zelfgemaakte kaars met blije bloemetjes cadeau. Deze DIY is ook nog eens een leuke bezigheid voor jou en voor kinderen, dus maak er ook gelijk een voor jezelf!  
zelf kaarsen maken | diy kaars | geurkaars met bloemen

Bedank de trainer en coach met een persoonlijke bos bloemen  

Na een lang seizoen waarin kinderen bloed, zweet en tranen hebben gegeven op het sportveld of in de gymzaal, is het wel zo attent om de trainer of coach te bedanken voor hun vrije tijd en inzet. Combineer een persoonlijke bos bloemen met een sportieve boodschap op een handgeschreven kaartje. Origineel idee: laat iedereen iets schrijven op een voet-, tennis- of hockeybal en geef dat samen met het bedankboeket aan de trainer of coach.   

Veel plezier met geven!