Bas Kosters: winnaar Mode Stipendium

Fashion forward met flowers
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dat is zeker een Bas Kosters? Je herkent het werk van de letterlijk en figuurlijk kleurrijke ontwerper uit duizenden. Mede daarom heeft de modepersoonlijkheid afgelopen vrijdag het prestigieuze Cultuurfonds Mode Stipendium ontvangen. En terecht! Uiteraard zijn er weer bloeiers in zijn collectie te zien.

Enthousiaste statements

Bas trekt zijn eigen plan. Of het nu gaat om zijn mode, tekeningen, sieraden, poppen, (muziek)performances, kostuumontwerpen, grafische afbeeldingen en illustraties, installaties, kunst of protesten… Vol enthousiasme en met oprechte betrokkenheid bij de wereld creëert hij. Met een grapje duidt hij serieuze zaken aan. Zo schuwt hij een hysterisch printje niet en voor het maken van een statement staat hij vooraan. Hij organiseerde bijvoorbeeld vele malen de Anti Fashion Party met een fashion funeral als tegenhanger van de gelikte Amsterdam Fashion Week.

Cultuurfonds Mode Stipendium

Bas Kosters ziet het Mode Stipendium als een zeer belangrijke kwaliteitsstempel: ‘Het is bijzonder als je gezien wordt in alle dingen die je doet.’ Jaarlijks wordt het Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt aan een Nederlandse modeontwerper die uitmunt in artistieke kwaliteit en overstroomt van talent. Met de prijs kan hij of zij zich verder ontwikkelen… er hangt namelijk een bedrag van € 50.000,- aan. Daarnaast ontvangt de winnaar een door Atelier Ted Noten ontworpen ketting, die ieder jaar doorgegeven wordt.

Bas en bloemen

Eerder lanceerde Bas Kosters unieke ontwerpen met zijn vijftien lievelingsbloemen van het seizoen. In zijn webshop vind je onder andere de ‘Flowers love people’ zijden sjaal, waarop bloemen gecombineerd worden met een vrij plastische manier van houden van. Maar ook ‘original artwork’ met bloem. Voor het Mode Stipendium ontwierp Bas een jurk waarop twee gele rozen worden aangeboden. Dit gecombineerd met echte, knalgele explosieboeketten, waarbij zelfs de grote Monstera-bladeren de lentekleur hebben aangenomen.