Zo kom je te weten wat haar lievelingsbloem is

Drie tips waarmee je 'm geheid ontdekt
Geschatte leestijd: 2 minuten

Lieve mannen, wij vrouwen vinden het geweldig als je ons van tijd tot tijd verrast met een mooi boeket. Maar wat de een mooi vindt, vindt de ander nu eenmaal niets. Het kan zijn dat je met je keuze midden in de roos schiet, maar je kunt er ook volledig naast zitten. Hoe dan ook; natuurlijk krijg je van ons een dikke welgemeende kus als dank. Toch is het leuk als je weet wat haar lievelingsbloem is, want je cadeau wordt waardevoller als je niet zomaar een bloem geeft. Als je weet welke bloem dit is, dan zit je geheid goed. Weet je het niet? Dan geven we je graag wat tips om erachter te komen.

Zoek het op in de app

Kijk goed wat ze zelf regelmatig in huis haalt. Oké, maar hoe weet je dan welke bloemen er in de vaas staan als je zelf geen bovenmatige interesse hebt in bloemen? De roos, daar kom je vast uit, maar het bloemenlandschap is groot. Gelukkig is er een technologische oplossing; de Plantifier app. Iedere bloem komt oorspronkelijk van een plant, dus maak een foto van de bloem, voer 'm in de app in en je vindt 'm vast.

Vraag het aan de vrouwen

Bijvoorbeeld aan haar beste vriendin. Of moeder, of zus. Wij vrouwen weten best wel veel van elkaar. We delen graag onze lievelinsrecepten, we trekken kleding van elkaar aan en weten elkaars favoriete hang-outs. Er bestaat een reële kans dat de vrouwen in haar omgeving je in ieder geval een eind de goede richting op kunnen helpen. 

Kies op basis van betekenis

Ben je echt clueless? Geen zorgen! Je kunt ook een mooi boeket samenstellen met haar lievelingskleur (als je die weet). Of kies bloemen uit die een mooie symboliek hebben. In onze bloemenwijzer vind je tal van bloemen met een omschrijving van hun symbolische betekenis. Bedenk waarom je de bloemen geeft en zoek een bloem uit die bij de gelegenheid past. Laat bloemen voor je spreken. Floriografie noemen we dat. De bloemist kan je hier vast ook bij helpen!

Een geruststelling; het is sowieso goed. Het gaat om het gebaar en dat is uiteindelijk nog veel meer waard.