Zes verrassende DIY tips voor Pasen

Geef je Paastak een bohemian jas en maak een baggy Paasvaas
Geschatte leestijd: 3 minuten

Je houdt van Pasen, maar je past voor een huis vol gele Paaspastellen en eieraquarellen. Met deze zes DIY tips laten we zien dat het ook anders kan. Gebruik mondiale materialen en kleuren zoals koperen buizen, gebatikt textiel en steenrode stoffen en combineer met kleurrijke en bijzondere seizoensbloemen. Je zult zien dat zelfs een Paastak in een nieuwe jas en eigentijdse eieren eigenlijk niet kunnen ontbreken.

Baggy Paasvaas

Vul een aantal orchideeënbuisjes met water of een vaasje met hierover kippengaas en steek hier vervolgens een Gloriosa, Ranonkel, Narcis en Anjer in. Zodoende hebben de bloemen voorlopig lekker water. Vul een doggy bag met gekookte eieren en doe de bloemen hiertussen. Leuk om neer te zetten, maar ook een originele binnenkomer als je bij iemand op bezoek gaat.

Alternatieve Paasvaas

Pretty Petitfour

Macarons mogen dan heel hip zijn, maar de ouderswetse Petitfour is zo lekker dat we ze graag op de Paastafel terug zien. Leg ze niet op oma's servies, maar op een schaal met Marokkaanse, Italiaanse of Spaanse print. Decoreer de schaal vervolgens met Anjers, Narcissen, Ranonkels en Seringen en de Petitfours krijgen ineens een hele andere look! Let op dat de stelen van de bloemen niet tegen de Petitfours aan liggen. Bovendien zijn snijbloemen natuurlijk niet voor consumptie.

Urban Petitfour Pasen

Bloemenmobiel

Maak gaatjes in koperen buisjes aan weerszijden. Knip stukjes touw die gelijk zijn van lengte. Haal het touw door de gaatjes in de buizen en maak aan de bovenkant een knoopje. Vul lege glazen flesjes en potjes Tulpen. Het is leuk om tulpen in bijzondere vormen te mixen, zoals bijvoorbeeld de Papegaaitulp, tulpen met rafeltjes aan de rand en met bont blad. Maak de onderkant van het touwtje vast aan het flesje en bouw zo een bloemenmobiel op. De kunst is om 'm goed in balans te krijgen. We dagen je uit...

Bloemenmobiel

Weelderig boeket

Zet een weelderig boeket op tafel met Perenbloesem, Vergeet-mij-nietjes, Lathyrus, Ranonkels, Papegaaitulpen en Dicentra Spectabilis (gebroken hartjes). Dit boeket is een korenschoof en er is gebruik gemaakt van stukjes grove stof en touw. Doet het altijd goed zo'n prominent stuk op tafel!

Pasen boeket

Bloemennetje

Geef je gasten een bloemennetje mee. Verzamel netjes van knoflook, ui, sinaasappels, e.d. Plak over het etiket bruin inpakpapier en schrijf hier de naam op van je gasten. Knip de bovenzijde af van een yoghurtbeker of plastic beker, vul het bekertje met water, hang 'm in een netje en doe de bloem erin. Een superleuke manier van Upcycling!

[Slideshow]

Tak in een nieuwe jas

Bind met stukjes ijzerdraad korte takjes aan elkaar vast. Plaats de takken op speelse wijze. Zorg dat je creatie stabiel op tafel staat. Prik een gaatje aan de onder- en bovenkant van het ei. Laat de eieren voorzichtig leeglopen, tik de bovenkant er voorzichtig uit, steek er aan de zijkant twee kleine gaatjes in en schilder met (water)verf de print van de bloemen op de eieren. Lintjes erdoor, vullen met water, Kievitsbloemen en Anjers erin en je Paastak heeft een nieuwe jas!

[Slideshow2]

Ook leuk

Hou je ook van planten? Neem ook eens een kijkje op onze zusjessite Mooiwatplantendoen.nl waar we binnen dezelfde stoere stijl een aantal DIY tips met planten geven.