Winnen! Flower Pieces van Bas Meeuws

352 pagina’s genieten van digitale, florale stillevens

Bas Meeuws, gaat er al een lampje branden bij die naam? Misschien maakte je al kennis met deze digital florist in onze videoserie Exposé over hem. Goed nieuws: zijn werk is nu gebundeld in het boek Flower Pieces. Dat betekent 352 pagina’s bladerend genieten. En dat boek kun je nu kopen of winnen!

Flower Pieces boek Bas Meeuws Mooiwatbloemendoen.nl

Techniek vs traditie in digitale bloemstillevens

De digitale stillevens die Bas maakt, door foto’s van losse bloemen te schikken tot een visueel boeket, zijn helemaal van nu. Tegelijkertijd geeft hij een flinke knipoog naar traditie, want de vergelijking met zeventiende eeuwse Hollandse meesters is nooit ver weg. Juist die combinatie van moderne technieken en kunstgeschiedenis maken zijn werk zo spannend en geliefd over de hele wereld. Want met fotografie combineer je een winterse tulp met een zomerse pioen, vergroot je een bloem uit of voeg je een mooi insectje toe. Alles kan!

Achtergrondinfo en voorproefjes

Verwacht in Flower Pieces dus heerlijk beeld, geflankeerd door de teksten van Maartje van den Heuvel, curator en PhD researcher Fotografie aan de Universiteit Leiden. Achtergrondinformatie die de boeketten van Bas nog interessanter maken. Behoefte aan meer verdieping of een voorproefje? Voor Exposé #17 maakten we een video, deden we een interview met Bas Meeuws en vertelt hij over zijn destijds bijzondere project in de tuinen van het Muiderslot. Snel lezen, bekijken en dan je lievelingsbloem ontdekken in Flower Pieces.

Flower Pieces winnen?

We mogen twee exemplaren van het boek weggegeven. Meedoen? Laat ons dan uiterlijk 25 september 2019 weten welke drie bloemen er in jouw favoriete stilleven zouden zitten. Niet gewonnen? Flower Pieces komt uit op 9 september 2019 bij uitgeverij Lannoo. Het EAN-nummer is 9789401458054.

De winactie is afgelopen. De winnaars zijn per e-mail op de hoogte gesteld. 

Winactie: Flower Pieces