We wish you a very berry Christmas!

Wordt het geel, rood, oranje of roze?

Geen kerst zonder bessen, maar hoe hou je het een beetje cool, modern en origineel? Nou, zo dus: gewoon om kersttradities heen denken.

Zo creëer je een Ilexmas!

Ilex is een botanische beauty die steeds meer in trek raakt. Vrij rechte takken met dicht daarop kleurige bessen – daarmee zet je snel iets aparts neer, wat toch lekker puur natuur is. Voor de kerstslinger hangen er een paar gele takken in een vaasje, in gezelschap van wat Euphorbia millii, ook bekend als christusdoorn. Een super simpele manier om op een nieuwe manier feestdagensfeer in je huis te brengen. 

Ilex en de snelste DIY ooit

Is je smaak wat ingetogener of heb je gewoon niet zoveel tijd om te knutselen, dan creëer je met Ilex (wist je trouwens dat het gewoon hulst is, maar dan zonder de blaadjes? Bluff your way into kerst, mensen!) in welgeteld 26 seconden iets beeldschoons als dit. Pak een transparante vaas, zet er drie takken met felroze bessen in, kijk er minimalistisch verantwoord bij en klaar. 

Ilex Kerst Mooiwatbloemendoen

 

Berry Christmas everybody!

Wil je toch echt klassieke kerstsfeer, dan ga je natuurlijk voor rode bessen die helemaal in hun eentje al zo ontzettend kersterig zijn, dat je je best een boom kunt besparen. Goed om te weten: de bessen zijn niet voor consumptie, ook niet voor huisdieren.  

Berry Chriatmas Mooiwatbloemendoen