Voor papa: bloemen op vinyl

Van iconische platenhoezen tot moderne cult favorieten

Bloemen en vinyl, een bijzonder feestelijke combinatie, zeker voor vaders met een platenspeler. Voor Vaderdag selecteerden we de mooiste, b(l)oeiendste platenhoezen met fijne inhoud. Van de iconische Beatles tot indie-electronica, hier maak je je vader blij mee op 17 juni.

Bloemige platenhoezen Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Blackbird

Blackbird Blackbird, Boracay Planet

De laatste EP van dromerige folktronica producer Mikey Maramag oftewel Blackbird Blackbird is prachtig vormgegeven met een overdadig bloeiende hibiscus, anthuriums, pioenrozen en tropische bladeren. Een mooie verwijzing naar de zomerse beats op de plaat zelf.


CHVRCHES, Every Open Eye

De tweede plaat van deze Schotse synth-pop band bevat niet alleen synthesizers, beats en persoonlijke songteksten, de platenhoes is ook om van te smullen met roze rozen en pioenrozen. Vooral die laatste zie je nu in overvloed, geef je ze erbij?


Flume, Skin

De Australische producer Flume werkte samen met digital artist Jonathan Zawada voor deze prachtig vormgegeven hoes. Met een hoofdrol voor Vingerhoedskruid, een delicate maar giftige bloem. Helemaal passend bij deze mooie, edgy soundtrack. 


Prince, Lovesexy

Jeugdsentiment voor papa. Deze platenhoes, waarop Prince vrij luchtig tegen een Iris en een lelie aanleunt, veroorzaakte destijds nogal wat commotie. Geen idee waarom. En nu? Nu draaien we de plaat en zingen we hard mee. Yeah, oh, Alphabet Street!


Ta-ku, Songs to break up to & Songs to make up to

Als je van FKA Twigs en James Blake houdt dan ben je vast ook gecharmeerd van de Australische singer-songwriter Ta-ku. Zijn beide albums zijn voorzien van prachtig floraal artwork, met een kniphoog naar 17-de eeuwse Hollandse stillevens.


Lianne La Havas, Blood

Op het tweede studioalbum van deze zangeres komt de relaxte vibe van haar eerste plaat terug. Verwacht een karakteristieke stem vol soul en invloeden van funk, jazz en pop. En een paar Strelitizia's op de hoes.


Whitney, Light Upon The Lake

De psychedelische indie band uit Chicago hield het simpel voor hun debuutalbum Light Upon The Lake. Het design, met een tweedimensionale roos, heeft de look-en-feel van een klassieke zeemans tattoo.


John Legend, Love in the future

Op zijn 4-de album maakte John Legend een knaller met het prachtige "all of me". De romantiek bleek al wel uit het artwork van de hoes. De bloedrode anjers laten zien dat John een romantische man is, maar het wel net even anders doet dan de rest. 


Sunflower Bean, Human Ceremony

Bloemen spelen een belangrijke rol in dit tableau. Op de voorgrond zie je gitarist/ zanger/Dylan-lookalike Nick Kivlen met een rode roos, een hommage aan Dylan’s Bringing It Back Home cover. Op de achtergrond ontdek je oranje, rode en witte chrysanten. En de rest van de band.


The Beatles, Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band

Deze cover mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. De iconische plantenhoes van Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band, een design van Peter Blake, kent iedereen. Wij vallen nog steeds voor de naam ‘Beatles’ in rode bloemen. En voor de plaat zelf tuurlijk.


Ken je nog meer memorabele platenhoesdesigns met bloemen? Tweet ons jouw favorieten of laat het zien op Facebook.