Voor alle Weegschalen: dit is de bloem die bij jou past

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

Weegschaal: 24 september t/m 23 oktober

Of je er nu in gelooft of niet, iedereen leest wel eens zijn horoscoop. Je weet vast wel de karaktereigenschappen te noemen van het sterrenbeeld waarin je geboren bent. Niet alleen hemellichamen willen hun zegje doen over je persoonlijkheid. Ook bloemen hebben een signatuur die passend gekoppeld kan worden aan een sterrenbeeld. In samenwerking met ELLE en astroloog Bernard Fitzwalter hebben we een bloemlezing gemaakt. Lees snel welke bloem bij jou past!

Bloemlezing weegschaal Mooiwatbloemendoen.nl

De sterren over Weegschaal

Stille wateren, diepe gronden. Dat past wel een beetje bij je. Zo kun je de rust zelve zijn, maar kun je ook enorm pittig uit de hoek komen. Deze uiteenzetting van eigenschappen gaat perfect samen met: gladiool.

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

De kwaliteiten van Weegschaal zijn makkelijk te herkennen maar lastig te beschrijven. Dit teken wordt geassocieerd met alles wat licht is en beminnelijk, en met alle lichte kleuren, roze in het bijzonder. De gladiool is een perfecte visuele match; de zachte bloemblaadjes met hun uitwaaierende, golvende randen ogen een beetje als die van een jurk. De gladiool staat ook voor kracht, overwinning en trots. De naam komt van het Latijnse gladius, dat 'zwaard' betekent. Die betekenis gaat terug tot de Romeinse tijd, want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen. 

De rest van het dierenriemboeket

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ook de bloemlezing van de andere sterrenbeelden: Waterman, Vissen, Stier, Tweelingen, Ram, Leeuw, Maagd, Kreeft, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok

Illustraties: Nicola Kloosterman