Vier Moederdag met hartvormige bloemen

Bezorg haar een bos geluk en blijdschap
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mogen we je voorstellen aan de plantenfamilie Araceae? Deze aronskelkachtigen staan klaar om jouw moeder een superdag te bezorgen. Geef haar bijvoorbeeld een hartvormige bloem of ga voor een groots boeket vol geluk en blijdschap. 

moederdagboeket anthurium calla lelie
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

De pracht uit de familie 

Van de snijbloemen van de Calla en de Anthurium zijn ongeveer 120 verschillende kleuren verkrijgbaar. Dus je vindt altijd het perfecte exemplaar voor in een groots boeket of subtiel los in een vaasje. Maar welke van de twee bloemen kies je? De Calla heeft een trechtervormig schutblad met daarin de vrijwel onzichtbare aar. De Anthurium heeft een vaak glimmend schutblad waar de aar duidelijk op te zien is. Ze zijn allebei even prachtig. Voor iedere moeder wat wils. De bloemen en bladeren zijn geweldig goed houdbaar, dus je moeder kan nog lang genieten van jouw attente gebaar! 

Anthurium: laat het hart spreken

Anthurium heeft een hartvormig blad. Perfect dus om je moeder te laten zien hoeveel je haar waardeert. En tegenwoordig kun je haar waarderen in veel verschillende vormen en maten. Zowel in een boeket als los in een vaas straalt de anthurium! Dit lang houdbare feestcadeau kent in de natuur wel 600 verschillende soorten. Wij kunnen in de bloemenwinkel kiezen uit de prachtkleuren choco, bordeaux, cerise, groen, roze, wit en rood. 

anthurium calla

Calla: gekleurde geluksbrenger

Maak een feest van deze speciale dag met de Calla (Zantedeschia). Deze geluksbrenger staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. De Grieken en Romeinen zagen de bloem als kelk waaruit je kon drinken en mee kon proosten. Een feestnummer dus! Er zijn vele kleuren: van bijna zwart tot wit, van geel tot rood en van roze tot lila. En vele soorten hebben flexibele stelen, waardoor je ze geweldig kunt buigen. Hier zijn verrassende creaties van te maken. Laat dus iets speciaals maken voor jouw bijzondere moeder!

meer moederdag-inspiratie

Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om je moeder op Moederdag in de bloemetjes te zetten? Ontdek deze prachtige bloemen met een ijzersterke symboliek, maak mini-boeketten met jouw favoriete mini's, verras je moeder met een zelfgemaakte bloemenletter, of laat je inspireren door onze Instagram- en Facebookpagina

boeket anthurium calla