Vier Moederdag met een bloemenfamilie

Bezorg haar een bos geluk en blijdschap

Op deze Moederdag draait het natuurlijk om jouw familie. Ook bij planten zijn er veel families. Zo is er een gezellige groep broers, zussen, nichten en neven die zeker niet mag ontbreken op deze Moederdag. Mogen we je voorstellen aan de plantenfamilie Araceae? Deze aronskelkachtigen staan klaar om jouw moeder een superdag te bezorgen. Geef je moeder bijvoorbeeld een bloem met een oogverblindend, gekleurd schutblad of ga voor een groots boeket vol geluk en blijdschap. 

Moederdag Mooiwatbloemendoen.nl Bloemige Plantenfamilie

De pracht uit de familie 

Van de snijbloemen van de Calla en de Anthurium zijn ongeveer 120 verschillende kleuren verkrijgbaar. Dus je vindt altijd het perfecte exemplaar voor in een groots boeket of subtiel los in een vaasje. Maar welke van de twee bloemen kies je? De Calla heeft een trechtervormig schutblad met daarin de vrijwel onzichtbare aar. De Anthurium heeft een vaak glimmend schutblad waar de aar duidelijk op te zien is. Ze zijn allebei even prachtig. Voor iedere moeder wat wils. De bloemen en bladeren zijn geweldig goed houdbaar, dus je moeder kan nog lang genieten van jouw attente gebaar! 

Anthurium: laat het hart spreken

In de vorm van de anthuriumbloem is een hart te ontdekken. Perfect dus om je moeder te laten zien hoeveel je haar waardeert. En tegenwoordig kun je haar waarderen in veel verschillende maten en vormen. Zowel in een boeket als los in een vaas straalt de anthurium! Dit lang houdbare feestcadeau kent in de natuur wel 600 verschillende soorten. Wij kunnen in de bloemenwinkel kiezen uit de prachtkleuren choco, bordeaux, cerise, groen, roze, wit en rood. Deze laatste is natuurlijk ideaal voor Moederdag-mams. Sommige soorten hebben nog sterk geneeskrachtige eigenschappen ook. De anthurium ‘Lovely’ past helemaal perfect bij deze gelegenheid: kleine bloemen met prachtige kleuren, lieflijk en elegant!

 

Calla: gekleurde geluksbrenger

Maak een feest van deze speciale dag met de Calla (Zantedeschia). Deze geluksbrenger staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. De Grieken en Romeinen zagen de bloem als kelk waaruit je kon drinken en mee kon proosten. Een feestnummer dus! Er zijn vele kleuren: van bijna zwart tot wit, van geel tot rood en van roze tot lila. En vele soorten hebben flexibele stelen, waardoor je ze geweldig kunt buigen. Hier zijn verrassende creaties van te maken. Laat dus iets speciaals maken voor jouw bijzondere moeder!