Upcycling: creeër nieuwe vazen van oude items

Een creatief interieur kan zo simpel zijn

Soms word je verrast met mooie bloemen en heb je geen vaas bij de hand. Ze zijn al in gebruik, de kat heeft je laatste vaas net omgestoten of het boeket is te zwaar voor dat ene fragiele vaasje. De oplossing: Upcyling! Blaas nieuw leven in oude of vergeten spullen en waardeer ze op met bloemen.

Upcycling

Oude items worden nieuwe vazen

Trek eens een keukenkastje open en ontdek vergeten items als alternatief voor de traditionele vaas. Kijk eens met een andere blik naar het familieservies dat ligt weg te stoffen, de oude aardappelmand waar je nooit aardappels in doet, het melkkannetje van overgrootoma of die oude apothekerspot die je ooit op de kop tikte op de rommelmarkt en nu op de vliering ligt. Combineer ze met verse bloemen en deze vergeten en oude spullen zijn een charmant alternatief voor een normale vaas. Het loont de moeite om te spelen met de verschillende kleuren en bloemen: laat felle bloemen bijvoorbeeld knallen van kleur in witte kopjes, combineer een vintage kannetje met bloemen in dé kleur van 2014 Radiant Orchid of maak ton sur ton combinaties met lieflijke pastelletjes. Het leuke aan Upcycling is dat je het altijd goed doet. Je blaast een oud item nieuw leven in met bloemen door zelf bijzondere combinaties te maken. In een handomdraai is je huis gevuld met nieuwe eigenzinnige en decoratieve vazen!

Stuur je foto in

We hebben een aantal voorbeelden gegeven in dit artikel. Blaas ook nieuw leven in oude spullen door ze om te toveren als vaas, maak een leuke foto en stuur 'm naar redactie@mooiwatbloemendoen.nl of plaats 'm op onze Facebookpagina. We zijn hartstikke benieuwd naar het resultaat.